اعتبارسنجی گارانتی
شما میتوانید براساس سریال از اصالت گارانتی خود با خبر شوید. می توانید از طریق وب سایت به اطلاعات مورد نیاز خود در خصوص اعتبار…
شاید برای اکثر شما پیش آمده باشد که در حین انجام کار با لپ تاپ متوجه داغ شدن بدنه و کاهش سرعت عملکرد آن شده باشید. معمولا این مشکل زمانی رخ می دهد که شما برای مدتی طولانی از سیستم خود استفاده کرده یا در حال اجرای یک برنامه سنگین بر روی آن باشید. این مشکل در برخی مواقع می تواند برای شما دردسرساز شود؛ زیرا در نتیجه داغ شدن لپ تاپ ممکن است سرعت عملکرد آن به شدت کاهش یابد و همین امر باعث کند پیش رفتن کارهای شما شود. از طرف دیگر این موضوع به قطعات داخلی آن نیز آسیب می رساند و طول عمر دستگاه را کاهش می دهد. خوشبختانه در بیشتر مواقع خود ش...
شاید برای اکثر شما پیش آمده باشد که در حین انجام کار با لپ تاپ متوجه داغ شدن بدنه و کاهش سرعت عملکرد آن شده باشید. معمولا این مشکل زمانی رخ می دهد که شما برای مدتی طولانی از سیستم خود استفاده کرده یا در حال اجرای یک برنامه سنگین بر روی آن باشید. این مشکل در برخی مواقع می تواند برای شما دردسرساز شود؛ زیرا در نتیجه داغ شدن لپ تاپ ممکن است سرعت عملکرد آن به شدت کاهش یابد و همین امر باعث کند پیش رفتن کارهای شما شود. از طرف دیگر این موضوع به قطعات داخلی آن نیز آسیب می رساند و طول عمر دستگاه را کاهش می دهد. خوشبختانه در بیشتر مواقع خود شما می توانید مشکل داغ شدن لپ تاپ را با انجام دادن چند کار ساده برطرف کنید. در ادامه این مطلب تعدادی از کاربردی ترین و موثرترین این راهکارها را معرفی خواهیم کرد.
در برخی لپ تاپ های قدیمی تر دریچه های خنک کننده در زیر پنل پشتی قرار گرفته اند؛ به همین دلیل با گذاشتن دستگاه بر روی پاها، میز و فرش از عبور هوا درون این دریچه ها جلوگیری می شود. در نتیجه این امر دستگاه شما داغ کرده و گرمای بیش از حدی را تولید می کند که این امر در طولانی مدت باعث وارد شدن آسیب هایی به سیستم داخلی آن می شود. بنابراین سعی کنید هنگام کار کردن، لپ تاپ را بر روی سطحی قرار دهید که محل عبور هوا و دریچه های آن مسدود نشوند. به عنوان مثال قرار دادن آن بر روی یک سبد یا صفحه متخلخل می تواند پیشنهاد خوبی باشد.
همان طور که می دانید استفاده از فن خنک کننده (شبیه به آنچه در کامپیوترهای PC می بینیم)، در لپ تاپ ها ممکن نیست؛ در نتیجه شما می توانید به جای آن از پدهای خنک کننده یا کول پدها استفاده کنید. این وسیله با قرار گرفتن در زیر بدنه می تواند دمای دستگاه را هنگام روشن بودن کاهش دهد. شما می توانید این کول پد را با استفاده از درگاه USB به سیستم خود متصل کنید و دمای اضافه آن را کاهش دهید؛ اما این روش برای لپ تاپ های قدیمی زیاد پاسخگو نخواهد بود.
مشکل داغ شدن لپ تاپ ممکن است به علت تجمع گرد و غبارها در دریچه ها و مسدود شدن راه عبور هوا باشد. اگر مدت زیادی است که از لپ تاپ خود استفاده می کنید و اکنون با این مشکل مواجه شده اید بهتر است دستگاه خود را از گرد و غبار پاک سازی کنید. به این صورت که ابتدا لپ تاپ خود را خاموش کرده و پس از چند دقیقه با یک اسپری تمیز کننده و دستمال خشک بدون پرز گرد و غبار را به آرامی و با دقت از روی آن تمیز کنید.
علاوه بر این می توانید از طریق محفظه خروجی، چندین بار اسپری تمیزکننده را به داخل اسپری کنید تا از تمیز شدن قطعات مطمئن شوید. توجه داشته باشید که در این حالت نباید لپ تاپ را تا چند ساعت روشن کنید تا قطعات داخلی کاملا خشک شوند. یک روش دیگر پاک سازی گرد و غبار استفاده از هوای فشرده و جارو برقی است. در این صورت باید باتری را خارج کنید و سپس شلنگ جاروبرقی را روی دریچه های هوا بگذارید تا گرد و غبار را کاملا به درون خود بکشد. بعد از این کار راه های هوا را با استفاده از هوای فشرده کاملا باز کنید.
همان طور که می دانید پردازنده مرکزی یا همان CPU مهم ترین بخش لپ تاپ و سیستم شما است. اگر این قطعه بیش از حد داغ شود می تواند مشکلات بسیار جدی و اساسی برای لپ تاپ شما به وجود آورد. پس بهتر است دو ابزار را برای اندازه گیری دمای CPU چه زمانی که بیکار است و چه زمانی که با بیشترین توان مشغول کار است بر روی سیستم خود نصب کنید.
ابتدا برنامه Core Temp را بر روی لپ تاپ خود نصب و اجرا کنید. اکنون بر اساس دمایی که این برنامه از CPU نشان می دهد اقدامات زیر را انجام دهید.
البته توجه داشته باشید که دمای عادی برای یک CPU وجود ندارد؛ زیرا مدل و ساختار تراشه های مختلف با دیگری متفاوت است. اما به طور کلی دمای CPU در حالت IDLE و زمانی که بی کار است بین 40 تا 65 درجه و زمانی که تحت فشار است بین 65 تا 85 درجه سانتی گراد تخمین زده می شود.
پس برای مطمئن شدن از عملکرد این برنامه بهتر است ابتدا میزان دمای CPU لپ تاپ خود را در حالت بیکار و تحت فشار بدانید. در ادامه روش استفاده از برنامه core temp و اطلاع از دمای عادی پردازنده را بیان خواهیم کرد.
اگر زمانی که پردازنده تحت 100 درصد بار و فشار است، میانگین دمای تمام هسته ها بین 90 تا 95 درصد و رو به رشد بود، تست استرس CPU-Z را فورا متوقف و برای رفع مشکل داغ شدن لپ تاپ، دریچه ها را از گرد و غبار پاکسازی کنید. بعد از اتمام فرایند پاکسازی، لپ تاپ را روشن کنید و دوباره این مراحل را انجام دهید و بررسی کنید که دمای CPU کاهش یافته است یا خیر.
اگر بعد از انجام مراحل بالا و پاکسازی گرد و غبار هنوز لپ تاپ شما و CPU آن دمای بالایی دارند باید خمیر حرارتی آن را تغییر دهید. برای این کار ابتدا یک پیچ گوشتی مناسب برای باز کردن پیچ های درب لپ تاپ، یک برس کوچک خشک، یک پارچه بدون پرز خشک، مقداری الکل ایزوپروپیل و خمیر حرارتی فراهم کنید. اگر مهارت کافی برای این کار ندارید، آن را به یک تعمیرکار بسپارید. در غیر این صورت مراحل زیر را دنبال کنید.
اگر بعد از انجام تمام عملیات قبلی برای رفع مشکل داغ شدن لپ تاپ دمای CPU لپ تاپ کاهش نیافت، باید میزان عملکرد آن را کاهش دهید. برای این امر ابتدا به Contorol Panel رفته و Power Options را باز کنید. سپس روی گزینه Change Plan Settings کلیک کنید و وارد بخش Change advanced power settings شوید. بعد از آن حداکثر حالت CPU را روی 90 یا 95 تنظیم کرده و خنک کننده سیستم را روی گزینه Active قرار دهید. پس از اتمام کار روی گزینه OK کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شده و دمای CPU تحت فشار بررسی شود.
اگر صفحه کلید شما دارای نور پس زمینه است باید آن را کاملا خاموش کنید.
جمع بندی
ممکن است شما نیز در حین کار با مشکل داغ شدن لپ تاپ و کاهش سرعت عملکرد آن روبه رو شده باشید. این مشکل می تواند به دلایل متعددی از جمله بالا رفتن دمای CPU، مسدود شدن جریان هوا به دلیل تجمع گرد و غبار، مسدود شدن دریچه های لپ تاپ به علت قرار گیری بر روی شی نامناسب و… اتفاق بیفتد. نکته مهم اینکه اگر شما اقدام به برطرف کردن این مشکل نکنید ممکن است سیستم بعد از مدتی دچار آسیب های بسیار جدی تری شود. ما در این مقاله سعی کردیم راه حل هایی را برای رفع این مشکل به شما آموزش دهیم تا به راحتی بتوانید آن را حل کنید. اما اگر باز هم در این رابطه نیاز به دریافت مشاوره داشتید میتوانید از کارشناسان بخش گارانتی لپ تاپ مهرسرستان کمک بگیرید.
دیدگاه کاربران