اعتبارسنجی گارانتی
شما میتوانید براساس سریال از اصالت گارانتی خود با خبر شوید. می توانید از طریق وب سایت به اطلاعات مورد نیاز خود در خصوص اعتبار…
قبل از خرید یک گوشی دست دوم، باید اطلاعات دقیقی در مورد آن داشته باشید. ممکن است برخی از تلفنهای دسته دوم فروخته شده توسط فروشندگان شخص ثالث، قبلاً در ادارهی پلیس به عنوان گوشیهای سرقت شده یا قفل شده گزارش شده باشند. خوشبختانه یک راه برای فهمیدن اینکه آیا تلفن دست دومی که قصد دارید بخرید معتبر است یا خیر، وجود دارد، این راه حل چک کردن کد IMEI است. در این مقاله در خصوص مفهوم و نحوه بررسی IMEI گوشی برای شما مطالبی آماده کردهایم. اگر برای شما هم سوال است که آیا به مغازه دار تلفن همراه در مورد معتبر بودن گوشی دسته دوم اطمینان بکنیم یا نه، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
اگر برای شما هم سوال است که IMEI چیست، مقالهی درستی را باز کردید. IMEI (شناسه بین المللی تجهیزات موبایل) یک شماره منحصر به فرد، برای شناسایی اعتبار تلفن همراه در شبکه تلفن همراه بین المللی است. تقریبا میتوانید IMEI را به عنوان شماره تامین اجتماعی تلفن همراه در نظر بگیرید. این کد دارای 15 رقم است و به تلفنهای پشتیبانی کننده از GSM (سامانه جهانی ارتباطات سیار) اختصاص داده میشود. تمامی دستگاههای ( Code division multiple access )CDMA دارای یک شماره IMEI هستند.
زمانی که گوشی شما گم شده یا دزدیده میشود، شماره IMEI برای شما مفید خواهد بود. البته نه اینکه انتظار داشته باشید به طور جادویی تلفن را به شما بازگرداند، اما میتوانید مطمئن شوید که هرکس آن را پیدا کرده یا دزدیده باشد، نمیتواند از آن استفاده کند. شرکت مخابراتی پس از اعلان سرقت شما میتواند تمامی خدمات ارائه کننده به تلفن همراه را براساس شماره IMEI آن مسدود کند و حتی میتواند برای مسدود کردن سایر خدمات خارج از زیر مجموعه خودش، با دیگر شرکتهای مخابراتی تماس بگیرد. این بدان معنی است که تلفن سرقت شده دیگر امکان برقراری یا دریافت تماس نخواهد داشت. یا به صورت آنلاین از طریق شبکه حتی با یک سیم کارت جدید ، به اینترنت تلفن همراه متصل نخواهد شد.
همچنین کد IMEI هنگام خرید گوشی دست دوم نیز مفید است. زیرا با کمک سرویسی مانند CheckMend، میتوانید بررسی کنید که آیا تلفن مورد نظرتان قبلا گم شده است یا در فهرست تلفنهای سرقت شده است و قبلا مشمول خدمات بیمه شده یا خیر. سرویس IMEI گوشی رایگان نیست، اما مقرون به صرفه است و فقط به اندازه یک دلار برای شما هزینه دارد.
شماره IMEI همچنین جزئیات مختلف دیگری را نیز در مورد گوشی نشان میدهد. این اطلاعات شامل: نام برند، مدل، سال عرضه و مشخصات کلی دستگاه است. شما میتوانید با مراجعه به IMEI.info و تایپ شماره IMEI تلفن خود، این اطلاعات را دریافت کنید. دریافت این اطلاعات رایگان است.
IMEI مخفف International Mobile Equipment Identity است. شما میتوانید این کد را به عنوان اثر انگشت تلفن همراه خود در نظر بگیرید. کد IMEI یک عدد 15 رقمی و منحصر به فرد برای هر دستگاه موبایل است. شرکتهای مخابراتی و تولیدکنندگان تلفن همراه، کدهای IMEI را در سامانه خاصی به اشتراک میگذارند تا امکان ردیابی گوشیهای هوشمندی که ممکن است به سرقت رفته یا گم شده باشد را فراهم کنند.
شماره IMEI را با شماره سریالهای ذکر شده در اطلاعات داخل جعبه گوشی خود اشتباه نگیرید. تولیدکنندگان تلفن همراه، دریافت این شماره سریال را فقط در داخل سامانه قابل دسترسی کردهاند. تعداد ارقام و شیوهی کد گذاری برای IMEI در سراس جهان یکسان است. اگر تصمیم به خرید یک گوشی دست دوم از فروشگاههایی غیر از نمایندگیهای رسمی تلفن همراه، مثل نمایندگی سامسونگ در ایران گرفتهاید، باید بدانید که چگونه IMEI را قبل از فعال کردن تلفن همراه مورد نظر، در شبکه مخابراتی بررسی کنید.
کد IMEI گوشی برای تمامی برندهای تلفن همراه، به طریق زیر دریافت میشود.
شما می توانید برای گوشیهای iOS Apple، Android، Windows یا سایر برندهای پشتیبانی کننده از کد IMEI ، این مراحل ساده را دنبال کنید تا کد IMEI منحصر به فرد دستگاه خود را پیدا کنید.
اگر تلفن همراه خود را از شخص ثالثی خریداری میکنید، قبل از پرداخت هزینه برای خرید دستگاه، شماره IMEI را مقابل فرد دریافت کنید.
اگر تلفنی خریداری کردید و متوجه شدید که گوشی مسدود شده یا در لیست سیاه قرار گرفته، گزینههای قابل دسترسی شما برای برقراری تماس و اینترنت محدود است. پس از اعلام سرقت، کدهای IMEI در لیست سیاه شرکتهای مخابراتی قرار گرفته و به اشتراک گذاشته میشوند. بنابراین به راحتی نمیتوان از کدها رفع انسداد کرد. هنگامی که شماره IMEI گوشی در شبکه مخابراتی قفل میشود، تا زمانی که شرکت مخابراتی از ان رفع انسداد نکند، کار نخواهدن کرد. تنها راه حل شما این است که با شرکت مخابراتی تماس بگیرید و از آنها بخواهید جوانب مختلف مشکل را بررسی کرده و قفل دستگاه را باز کنند.
اگر تلفن همراهی خریداری کردهاید که IMEI آن مسدود نبوده و در لیست سیاه قرار ندارد، به راحتی میتوانید آن را برای دریافت خدمات، به سیستم شبکه مخابراتی اضافه کنید. با ورود به سامانه مخابراتی و افزودن خط موجود یا جدید خود، به شبکه خدمات رسانی مخابرات متصل شوید. این دستورالعمل برای فعال کردن تمام دستگاههای جدید کاربرد دارد.
جمع بندی
در این مقاله در خصوص مفهوم، کاربرد و طریقه دستیابی به کد IMEI گوشی صحبت کردیم. کد IMEI به شما کمک میکند که هنگام خرید دستگاه تلفن همراه، از اعتبار ان مطمئن باشید. این کد همچنین اطلاعاتی را در خصوص ویژگیهای تلفن همراه به شما میدهد. لازم است که قبل از خرید تلفن همراه دست دوم، با گرفتن کد TIMEI از مسدود نبودن خدمات مخابراتی تلفن همراه مطمئن باشید. زیرا چنانچه کد IMEI آن مسدود شده باشد، شما هیچ دسترسی از نظر خدمات تماس و اینترنت نخواهید داشت. چنانچه قصد دارید تلفن همراه جدید یا دست دومی را خریداری کنید و احتیاج به دریافت اطلاعات در مورد برند آن دارید، به سایت بازرگانی مهر( ارائه دهندهی تلفنهای همراه با گارانتی گوشی معتبر) مراجعه بفرمایید.
دیدگاه کاربران