اعتبارسنجی گارانتی
شما میتوانید براساس سریال از اصالت گارانتی خود با خبر شوید. می توانید از طریق وب سایت به اطلاعات مورد نیاز خود در خصوص اعتبار…
حتما برای شما هم پیش آمده است که عجله داشته باشید و برای انجام دادن کاری نیاز باشد که از منزل خارج شوید، اما گوشی تلفن شما شارژ بسیار کمی داشته باشد. در حالت معمولی گوشی به کندی شارژ شده و برای اینکه تا حد فول شارژ پیش برود، شما باید مدت زمان زیادی را منتظر بمانید. این موضوع یکی از معضلاتی است که کاربران گوشی های هوشمند، با آن رو به رو هستند. در راستای حل این مشکل، تکنولوژی فست شارژ توسط یک شرکت آمریکایی، به بازار ارائه شد. در ادامه بیشتر به بررسی تفاوت های فست شارژ و شارژ معمولی و همچنین تعریف این تکنولوژی جدید می پردازیم. فست ...
حتما برای شما هم پیش آمده است که عجله داشته باشید و برای انجام دادن کاری نیاز باشد که از منزل خارج شوید، اما گوشی تلفن شما شارژ بسیار کمی داشته باشد. در حالت معمولی گوشی به کندی شارژ شده و برای اینکه تا حد فول شارژ پیش برود، شما باید مدت زمان زیادی را منتظر بمانید. این موضوع یکی از معضلاتی است که کاربران گوشی های هوشمند، با آن رو به رو هستند. در راستای حل این مشکل، تکنولوژی فست شارژ توسط یک شرکت آمریکایی، به بازار ارائه شد. در ادامه بیشتر به بررسی تفاوت های فست شارژ و شارژ معمولی و همچنین تعریف این تکنولوژی جدید می پردازیم.
باتری گوشی ها یا لیتیوم یونی هستند و یا لیتیوم پلیمری که انرژی هر دوی آن ها به کمک شارژر قابل بازیابی هستند. اگر بخواهیم این باتری ها را از نظر نوع شارژ تقسیم بندی کنیم، می توانیم بگوییم دو نوع باتری تحت عنوان باتری معمولی و باتری فست شارژ داریم.
به دنبال نوع باتری ها، دو نوع شارژر سیمی نیز به همان نام ها داریم که هر کدام مخصوص شارژ کردن باتری هم نام خودش است. در شارژ سریع یا همان Fast Charge، برق بیشتری برای شارژ کردن گوشی استفاده می شود. پس می توان گفت این موضوع ارتباطی کاملا مستقیم با افزایش تعداد وات دارد. بنابراین می توان گفت که یکی از تفاوت های فست شارژ و شارژ معمولی در میزان جریان تولیدشده و برق مصرفی است که به طور مستقیم بر روی زمان بازیابی انرژی هم تاثیر دارد.
در این روش تلاش می شود تا برق بیشتری از منبع تغذیه گرفته شود تا بتوان باتری را با بیشترین سرعت ممکن که اجزای آن پشتیبانی می کنند، شارژ نمود. در حالتی که شارژ با ولتاژ بیشتری تأمین شود، در نتیجه جریان الکتریکی بیشتری نیز تولید شده که باعث شارژ شدن سریع می شود. به این حالت شارژ توربو نیز میگویند.
عملکرد فست شارژ به این صورت است که از 0 تا 50 درصد با سرعت بسیار بالایی شارژ انجام می شود. پس از عبور از 50 درصد، این روند صعودی کمی کاهش پیدا کرده و شیب آن کمتر می شود؛ اما باز هم از یک شارژ معمولی بیشتر است. بعد از اینکه میزان شارژ گوشی به 70 یا 80 درصد رسید، سرعت شارژ آن دقیقا مانند یک شارژ معمولی خواهد شد.
بعد از اینکه به صورت کلی با تعریف و همچنین عملکرد فست شارژ آشنا شدیم، نوبت به این می رسد که تفاوت های این دو مدل شارژ را بررسی کنیم.
حال که به صورت کلی با تفاوت های فست شارژ و شارژ معمولی آشنا شدیم، به بررسی مزایا و معایب هریک می پردازیم.
امروزه تکنولوژی به سمتی حرکت می کند که تا کاربران بتوانند از زمان پیشی بگیرند و تمام کارهای خود را با نهایت سرعت انجام شوند. در همین راستا استفاده از فست شارژ به شما کمک می کند که بتوانید در زمان خود صرفه جویی کنید. با شارژ معمولی به صورت کلی بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد تا گوشی به صورت کامل شارژ شود، اما این زمان در شارژ سریع، به کمتر از دو ساعت کاهش پیدا می کند.
شارژ سریع به نوعی شارژ هوشمند است. میدانید که برای استفاده کردن از تکنولوژی فست شارژ، باید گوشی شما از آن پشتیبانی کند. گوشی هایی که قابلیت Fast Charge را دارند، سخت افزار و نرم افزارشان تا حدی ارتقا داده شده است و ویژگی های خاصی دارند.
چنانچه حین فرآیند شارژ، دمای گوشی شما افزایش پیدا کند، به صورت خودکار و با سیگنالی که گوشی به شارژر می فرستد، سطح ولتاژ کاهش پیدا می کند. با این کار دمای گوشی کاهش پیدا کرده و می توان از داغ شدن و همچنین تورم باتری جلوگیری کرد. از همین رو به این شارژ، شارژ هوشمند میگویند؛ چراکه می تواند جلوی رسیدن آسیب های احتمالی این چنینی به باتری را بگیرد.
شما می توانید در مواقعی که زمان کافی دارید، برای اینکه در طولانی مدت باتری گوشیتان آسیب نبیند، آن را به صورت معمولی شارژ کنید. برای این کار نیازی به تهیه یک شارژ معمولی مجزا ندارید؛ بلکه می توانید تنها با رفتن به قسمت تنظیمات گوشی خود، این کار را انجام دهید.
یکی از تفاوت های فست شارژ و شارژ معمولی این است که همه گوشی ها امکان سازگاری با آن را ندارند و همان طور که اشاره کردیم برای استفاده از این قابلیت، باید گوشی شما با آن سازگار باشد. متأسفانه تمامی گوشی ها توانایی پشتیبانی از این تکنولوژی را نداشته و به همین خاطر نمی توانند از آن استفاده کنند.
یکی دیگر از معایب استفاده از شارژ سریع، آسیب رسیدن به باتری گوشی است. درست است که این باتری ها ارتقا داده شده و شرایطی برای کنترل دما را دارند، اما در صورت بروز برخی مشکلات، این مکانیزم به درستی عمل نکرده و ممکن است باعث رسیدن آسیب های جدی به گوشی شما شود.
در حالت کلی شارژ کردن گوشی با روش معمولی، گرمایی تولید نکرده و اصلا باعث داغ شدن گوشی نخواهد شد. به همین خاطر در طولانی مدت نیز برعکس شارژ سریع، هیچ آسیبی به گوشی وارد نمی کند.
مزیت دیگر شارژ معمولی نسبت به فست شارژ، قیمت آن است. قیمت یک عامل تأثیرگذار در انتخاب نهایی بوده و اهمیت بسیار زیادی دارد.
از آنجایی که زمان شارژ معمولی بیشتر از شارژ سریع است، باعث می شود که شما به صورت خودکار، به مدیریت زمان استفاده از گوشی بپردازید و با این کار باتری گوشی خود را بهتر مدیریت کنید.
به صورت کلی زمان شارژ شدن گوشی با شارژ معمولی بسیار بیشتر از شارژ سریع طول می کشد. در صورتی که باتری گوشی شما ظرفیت بالایی داشته باشد، این زمان واقعا طاقت فرسا خواهد شد.
در صورتی که شما در طول روز، زیاد با گوشی کار می کنید یا اینکه شغلتان مربوط به گوشی است، شارژ معمولی اصلا مناسب نبوده و نمی تواند نیازهای شما را در این راستا پاسخ دهد.
تا اینجا به صورت کامل و جامع با تفاوت های فست شارژ و شارژ معمولی آشنا شدیم و دیدیم که شارژ سریع، مزیت های بیشتری داشته، اما برای استفاده از این مزیت ها، نیاز به گوشی دارید که از تکنولوژی فست شارژ، پشتیبانی کند. بارگانی مهر توصیه می کند که قبل از انتخاب، تمامی مزایا و معایب گفته شده را به دقت در نظر بگیرید و سپس هر کدام را که متناسب با شرایطتان است و سازگاری بیشتری با شما دارد را انتخاب کنید.
برندهای مطرح جهانی مانند سامسونگ، اپل، گوگل پیکسل و … گوشی های جدید و پرچم دار خود را سازگار با تکنولوژی فست شارژ ساخته اند و در این راستا راحتی کاربران خود را در نظر گرفته اند. اپل از سری 8 به بعد تمامی گوشی های خود را مخصوص شارژ سریع طراحی کرده است، اما در بسته بندی آن ها کابل مخصوص شارژ سریع قرار ندارد.
در صورتی که شما اقدام به خرید این گوشی ها کردید، لازم است به نمایندگی گوشی آیفون مراجعه کرده و کابل موردنیاز خود را جداگانه تهیه کنید. شرکت سامسونگ نیز فنّاوری سوپر فست شارژ را برای گوشی های پرچم دار خود طراحی کرده است. این محصولات نیز مانند سایر محصولات شرکت سامسونگ، از گارانتی گوشی بهره برده و در صورت بروز خرابی های تحت پوشش گارانتی، می توان به نمایندگی گوشی سامسونگ مراجعه نمود.
بعد از اینکه فناوری فست شارژ با شارژ معمولی را به صورت کلی بررسی کردیم، نوبت به این می رسد که آداپتورهای مخصوص آن ها را نیز موردبررسی قرار دهیم. به صورت کلی این دو آداپتور تفاوت مشخصی ندارند و تنها راه تشخیص آن ها از یکدیگر، از روی مشخصات درج شده بر روی آن هاست.
بر روی آداپتور فست شارژ علامتی شبیه به رعد و برق درج شده که خبر از شارژ سریع می دهد. به خاطر داشته باشید که استفاده از شارژر Fast Charge برای گوشی هایی که از این تکنولوژی پشتیبانی نمی کنند، باعث سریع تر شارژ شدن نخواهد شد و درواقع کاملا بی تأثیر است.
در صورتی که گوشی شما فست شارژ است، بازرگانی مهر سرمستان به شما توصیه می کند برای شارژ کردن آن از آداپتور مخصوص خودش استفاده کنید یا اینکه حداقل با آداپتور سایر برندها آن را شارژ نکنید. زیرا ممکن است این کار باعث رسیدن آسیب به باتری گوشی شما بشود.
سخن پایانی
امروزه پیشرفت تکنولوژی در مسیری است که کاربران راحتی بیشتری داشته باشند. یکی از فناوری هایی که در این راستا ارائه شده است، توانایی شارژ سریع برای گوشی های هوشمند است. این امکان در واقع یک مزیت بسیار بزرگ برای افراد پرمشغله است که فرصت منتظر ماندن برای شارژ شدن گوشی خود را ندارند. در قسمت های قبل به صورت کامل و جامع با تعریف Fast Charge و نحوه عملکرد آن آشنا شدیم. بررسی تفاوت های فست شارژ و شارژ معمولی نیز از دیگر موضوعاتی بود که به آن پرداخته شد. مزایا و معایب هرکدام از این دو روش را به صورت کامل مورد بررسی قرار دادیم تا شما بتوانید از بین آن ها یکی را برای گوشی موبایل خود انتخاب کنید.
دیدگاه کاربران