اعتبارسنجی گارانتی
شما میتوانید براساس سریال از اصالت گارانتی خود با خبر شوید. می توانید از طریق وب سایت به اطلاعات مورد نیاز خود در خصوص اعتبار…
اگر در زمینه لپ تاپ ها و کامپیوترها اطلاعات داشته باشید، قطعا می دانید که پردازنده یک کامپیوتر و یا لپ تاپ، مانند مغز آن سیستم عمل می کند. پردازنده می تواند تعیین کننده قدرت و سرعت پردازش یک سیستم کامپیوتری باشد و روی قیمت آن سیستم تاثیر بسیار زیادی دارد. نیازهای مختلف کاربران کامپیوتر، باعث شده است شرکت های تولید پردازنده ای مانند اینتل، تنوع زیادی برای محصولات خودشان ایجاد کنند. مثلا بعضی کاربران کامپیوتر و لپ تاپ را فقط برای وب گردی و تماشای فیلم تهیه می کنند و به قدرت زیادی نیاز ندارند، بعضی هم برای انجام بازی و کارهای سنگین کام...
اگر در زمینه لپ تاپ ها و کامپیوترها اطلاعات داشته باشید، قطعا می دانید که پردازنده یک کامپیوتر و یا لپ تاپ، مانند مغز آن سیستم عمل می کند.
پردازنده می تواند تعیین کننده قدرت و سرعت پردازش یک سیستم کامپیوتری باشد و روی قیمت آن سیستم تاثیر بسیار زیادی دارد.
نیازهای مختلف کاربران کامپیوتر، باعث شده است شرکت های تولید پردازنده ای مانند اینتل، تنوع زیادی برای محصولات خودشان ایجاد کنند. مثلا بعضی کاربران کامپیوتر و لپ تاپ را فقط برای وب گردی و تماشای فیلم تهیه می کنند و به قدرت زیادی نیاز ندارند، بعضی هم برای انجام بازی و کارهای سنگین کامپیوتر را تهیه می کنند و نیازمند سیستم ها و پردازنده های قدرتمندی هستند.
در این مقاله می خواهیم به دنیای پردازنده های اینتل وارد شویم و این پردازنده ها را به شما معرفی کنیم تا بتوانید براساس نیاز خودتان، انتخاب بهتر و مناسب تری را داشته باشید.
پس با ما در این مطلب همراه باشید.
در ادامه می خواهیم به معرفی انواع پردازنده های اینتل بپردازیم و آنها را به شما معرفی کنیم، دقت کنید که هرچه عدد پردازنده ها بزرگتر باشد، یعنی قابلیت ها و امکانات آن پردازنده بیشتر است.
پردازنده اینتل اتم یکی از پردازنده های بسیار کم مصرف شرکت اینتل است.
این پردازنده بیشتر در سیستم هایی استفاده می شود که در آنها مصرف کم انرژی از قدرت پردازش اهمیت بیشتری داشته باشد. در سیستم هایی مانند نوت بوک، گوشی های هوشمند، اینترنت اشیاء و… می توانید این پردازنده را مشاهده کنید.
پردازنده های اینتل اتم عددی ندارند. تنها نکته در این پردازنده ها این است که اگر در نام گذاری آنها از حرف N استفاده شود، یعنی مخصوص نوت بوک ها هستند و اگر در نام آنها از حرف Z استفاده شود، یعنی مخصوص سیستم های اینترنتی و سیار هستند.
دومین نوع از پردازنده های اینتل ، INTEL CELERON است.
این پردازنده را احتمالا در لپ تاپ های بسیار ارزان قیمت و رده پایین مشاهده کرده اید.
پردازنده INTEL CELERON به خاطر کم مصرف بودن، در لپ تاپ های رده پایین کاربرد زیادی دارد. این پردازنده قدرت پردازش بالایی ندارد و فقط می تواند کارهایی مانند وبگردی و وظایف سبک این چنینی را پردازش کند.
در لپ تاپ ها و کامپیوترهای رده پایین، سی پی یو اینتل پنتیوم خیلی دیده می شود.
این سی پی یو هم مانند مورد قبلی، برای لپ تاپ ها و کامپیوترهای رده پایین کاربرد دارد و برای کاهش قیمت، روی آنها نصب می شود.
پردازنده پنتیوم هم قدرت پردازش بالایی ندارد و می تواند کارهای سبک و روزمره را پردازش کند.
در حال حاضر آخرین نسخه های پردازنده پنتیوم شامل انواع GOLD و SILVER هستند.
در کامپیوترها و لپ تاپ های رده بالا و میان رده، وجود پردازنده های INTEL CORE خیلی به چشم میخورد.
این پردازنده ها به دو نوع CORE I و CORE 2 DOU تقسیم می شوند که هرکدام از آنها چندین نمونه مختلف دارند.
مثلا سی پی یو CORE I 3، CORE I5، CORE I7 و… از مدل های برجسته این نوع پردازنده هستند.
از این پردازنده معمولا در لپ تاپ ها و کامپیوترهای خانگی استفاده می شود و براساس عددی که دارند، قدرت و قابلیت آنها ارزیابی می شود.
از سری پردازنده های صنعتی و سروری شرکت اینتل، می توانیم به سری زئون و ایتانیوم اشاره کنیم.
این پردازنده ها از نوع کلاس سروری هستند و برای انجام کارهای بسیار سنگین و نیازهای خاص طراحی شده اند.
با استفاده از این نوع پردازنده ها می توان تا 32 عدد پردازنده را در کنار هم قرار داد تا بتوانند همزمان کار کنند و یک فعالیت خاص را مدیریت و پردازش کنند.
در قسمت بالا مشاهده کردید که خیلی از این پردازنده ها تقریبا نزدیک به هم هستند و شاید نتوانید تفاوتی بین آنها را احساس کنید.
در ادامه می خواهیم دلیل تفاوت بین این پردازنده ها را باهم بررسی کنیم. مثلا در این قسمت می خواهیم تفاوت پردازنده پنتیوم و CORE I را به عنوان نمونه بررسی کنیم.
اولین تفاوت مهمی که در سی پی یو پنتیوم و CORE I می توانیم بگوییم، قیمت آنها است.
همانطور که گفتیم پردازنده پنتیوم در لپ تاپ های رده پایین و ارزان قیمت تر کاربرد دارد و روی قیمت لپ تاپ می تواند تاثیرگذار باشد. اما سی پی یو CORE I قیمت بالاتری دارد و در لپ تاپ های میان رده و بالا رده به کار برده می شود.
دومین تفاوت پنتیوم با پردازنده CORE I این است که پنتیوم از تکنولوژی ساخت پایین تری استفاده کرده است و به همین خاطر از CORE I ضعیف تر است. تفاوت هایی مانند فرکانس، گرافیک مجزا، مصرف برق، حافظه L3 و… همگی در قدرت و قیمت این پردازنده ها موثر هستند.
اگر از کامپیوتر یا لپ تاپ خودتان برای کارهای روزمره و ساده کمک بخواهید، پردازنده پنتیوم برای شما کافی خواهد بود اما اگر می خواهید کارهای سنگین و حرفه ای انجام دهید، قطعا ارزشش را دارد که مبلغ بیشتری پرداخت کنید و از پردازنده های CORE I استفاده کنید.
پردازنده های اینتل، نسل به نسل قوی تر و حرفه ای تر می شوند و تمام سعی شرکت اینتل این است که بتواند پردازنده های قوی تر با مصرف بهینه تر و قیمت پایین تری را تولید کند.
برای انتخاب بهترین پردازنده ممکن، مهم است که بتوانید نسل این پردازنده ها را تشخیص دهید. برای این کار باید به نحوه نام گذاری این پردازنده ها توجه کنید.
مثلا در پردازنده های CORE I اولین رقم بعد از خط تیره، نشان دهنده نسل آن پردازنده است و هرچه این عدد بالاتر باشد، یعنی نسل آن پردازنده جدیدتر است.
به عنوان مثال:
• CORE I5-7200
• CORE I5-8250
در این مثال، پردازنده اول نسل 7 است و پردازنده دوم نسل 8، به همین صورت شما می توانید نسل پردازنده های اینتل را تشخیص دهید.
جمع بندی
در این مقاله در مورد پردازنده های اینتل صحبت کردیم و هرکدام از این انواع پردازنده ها را به شما معرفی کردیم.
سپس در این مورد صحبت کردیم که چرا پردازنده های مختلف با هم تفاوت دارند و اصلی ترین ملاک تفاوت آنها در چیست.
بعد از این موضوع به نحوه تشخیص نسل پردازنده های اینتل پرداختیم و گفتیم چطور نسل این پردازنده ها را تشخیص دهید.
امیدواریم در این مقاله به شما کمک کرده باشیم که بتوانید بهترین CPU ممکن را خریداری کنید و راهنمای خرید CPU برای شما بوده باشیم.
دیدگاه کاربران