امروزه با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی اصطلاحات بسیاری وجود دارند که ممکن است برخی از افراد معنا و مفهوم آن ها را ندانند. یکی از همین فناوری های جدید که اغلب افراد در پی یافتن معنا و مفهوم و همچنین کاربرد آن هستند، فناوری ECG است. ما در این مقاله از مهر سرمستان تصمیم داریم تا به کاربرد فناوری ECG در ساعت های هوشمند و مفهوم کلی آن بپردازیم. پس اگر شما نیز مشتاق هستید تا با این اصطلاح و تکنولوژی جدید آشنا شوید در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
فناوری ECG چیست؟
فناوری ECG به نوعی یکی از پرکاربردترین و مهم ترین قابلیت هایی است که امروزه در اکثر گجت های پوشیدنی و ساعت های هوشمند به کار برده می شود. این تکنولوژی که مخفف عبارت Electrocardiography به معنای الکترو کاردیو گرافی است، یکی از جدیدترین قابلیت هایی است که می تواند فعالیت قلب را به وسیله الکترودهای موجود بر روی پوست بدن انسان اندازه گیری کند. در واقع می توان گفت یکی از مهم ترین کاربردهای فناوری ECG در ساعت های هوشمند، کنترل سلامت جسمانی است.
فلسفه استفاده از تکنولوژی ECG در اسمارت واچ ها
این تکنولوژی علاوه بر ارزیابی ضربان قلب و جریان خون، می تواند اطلاعات مفیدی را درباره نحوه عملکرد قلب در اختیار استفاده کنندگان قرار دهد. در واقع اگر بپرسید که ECG چگونه به ساعت های هوشمند راه یافته است؟ باید بگوییم که این تکنولوژی ابتدا فقط در حوضه پزشکی و دستگاه های برقی که برای ارزیابی ضربان قلب در بیمارستان ها و کلینیک ها بودند، مورد استفاده قرار می گرفت. اما به مرور زمان و با بیشتر شدن اطلاعات افراد درباره کارایی و نحوه کاربرد آن، در اکثر گجت های پوشیدنی و وسایل الکترونیکی وارد شد. به همین دلیل است که می توان گفت تکنولوژی ECG درست مانند یک دستگاه ثبت کننده نوار قلب عمل می کند و کار اندازه گیری نوار قلب کاربران را انجام می دهد.
عملکرد فناوری ECG در ساعت های هوشمند
امروزه در اکثر ساعت های هوشمند موجود در بازار از فناوری ECG استفاده شده است. این تکنولوژی در واقع برای همه افراد به خصوص ورزشکاران بسیار کاربردی و ضروری است. سنسورهای موجود در این ساعت ها می توانند ضربان قلب افراد را از روی پوست بدن فردی که ساعت را پوشیده است، اندازه گیری کنند. اگر در مورد وجود این امکان در اسمارت واچ خود مطمئن نیستید، می توانید به مرکز گارانتی ساعت هوشمند مراجعه کرده و از کارشناسان بخواهید که شما را راهنمایی کنند.
ساعت های هوشمندی که مجهز به این قابلیت هستند، یک چراغ LED چشمک زن سبز رنگ دارند. هنگامی که چراغ LED این اسمارت واچ ها شروع به چشمک زدن می کند، نور از جریان خون منعکس شده و بازتاب آن با استفاده از سنسورهای خاص ضبط می شود. بعد از ثبت این بازتاب، تعدادی از الگوریتم های ویژه ای که در این ساعت ها به کار برده شده اند، برای تولید داده های ضربان قلب وارد عمل می شوند. این فناوری باعث شده تا امروزه ساعت های هوشمند طرفداران بسیاری پیدا کرده و به یکی از پر فروش ترین محصولات موجود در بازار تبدیل شوند. به همین دلیل نیز اکثر شرکت هایی که در این زمینه فعالیت دارند سعی می کنند تا تمام تولیدات و ساعت های هوشمند خود را به ECG مجهز کنند.
در کل می توان گفت تمام تجهیزات الکترونیکی که دارای این فناوری هستند، یک سری اطلاعات تصویری از سلامت کلی بدن را در اختیار کاربران خود قرار می دهند تا همه افراد بتوانند به صورت دائمی از وضعیت سلامت جسمانی خود مطلع شوند.
فناوری ECG در ساعت های هوشمند برای چه کسانی مناسب است؟
کاربرد فناوری ECG در ساعت های هوشمند باعث شده تا اکثر ورزشکاران در حین تمرین های سخت بتوانند از این وسایل برای رصد کردن سطح سلامتی و ارتقا سطح تمرینات خود استفاده کنند. این تکنولوژی می تواند کمک بزرگی به ورزشکاران بکند و در حین تمرینات اگر سلامت جسمی آن ها در خطر باشد به آن ها هشدار دهد.
حتی افرادی که مشکلات قلبی داشته و علاقه زیادی به ورزش دارند، می توانند در حین انجام ورزش و تمرین از ساعت های هوشمندی که مجهز به ECG هستند استفاده کنند و مرتب ضربان قلب خود را مورد بررسی قرار دهند. البته لازم به ذکر است که اطلاعاتی که این قابلیت ارائه می دهد آن قدر دقیق نیستند که بتوان تنها به آن ها بسنده کرد و حتما نیاز به مراقبت پزشک وجود دارد.
نحوه استفاده از تکنولوژی ECG در ساعت های هوشمند
اگر شما قصد استفاده از فناوری ECG در ساعت های هوشمند را دارید، ابتدا باید آیکون و نماد آن را که بر روی صفحه نمایش ساعت قرار دارد، پیدا کنید. سپس دست خود را بر روی یک میز یا سطح صاف قرار داده و این اپلیکیشن را با دست لمس کنید یا چند ضربه بر روی آن بزنید. بعد از باز کردن این برنامه یک سری راهنمایی ها بر روی نمایشگر دیجیتال ساعت نشان داده می شوند. سپس باید این دستورالعمل ها را به ترتیب انجام داده و به مدت 30 ثانیه صبر کنید. پس از این مدت زمان ارزیابی، سلامت جسمانی و ضربان قلب شما سنجیده شده و نتایج به شما نشان داده می شوند. این نتایج با استفاده از یکی از گزینه های زیر به شما نشان داده خواهند شد:
Sinus Rhythm
این عبارت نشان می دهد که ضربان قلب شما کاملا عادی بوده و در هر دقیقه بین 50 تا 100 بار است. اما همان طور که گفتیم افراد بیمار نمی توانند تنها به نتایج این تکنولوژی بسنده کنند و اگر در ناحیه قلب خود احساس ناراحتی دارند باید حتما به پزشک مراجعه کرده و آزمایشات لازم را انجام دهند.
Atrial Fibrillation
اگر شما این عبارت را بر روی نمایشگر ساعت خود مشاهده کردید، یعنی باید حتما به پزشک مراجعه کنید. زیرا این عبارت بیانگر ضربان قلب غیر عادی و نامنظم است.
High Heart Rate یا Low Heart Rate
این نتایج نشان دهنده این هستند که ضربان قلب شما در هر دقیقه بین 120 تا 150 بار یا کم تر از 50 بار است که در هر دو حالت وضعیت قلب شما نرمال نیست و بهتر است که سریعا به پزشک مراجعه کنید.
Inconclusiva
این نتیجه نمایانگر این است که ارزیابی ضربان قلب شما برای دستگاه ممکن نبوده و غالبا افرادی که ضربان قلب آن ها بین 100 تا 120 بار است با این نتایج روبرو می شوند. در این صورت نیز اگر احساس ناراحتی در ناحیه قلب خود دارید بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
Poor Recording
در این حالت نیز متوجه می شوید که امکان نشان دادن اطلاعات برای دستگاه ممکن نیست. در این صورت شما می توانید یک بار ساعت را از دور مچ خود باز کرده و با دقت بیشتری ببندید و بعد از این کار دوباره همه مراحل را از ابتدا انجام دهید.
سخن پایانی
امروزه تکنولوژی ECG در بیشتر اسمارت واچ ها و وسایل الکترونیکی کاربرد دارد. با وجود فناوری ECG در ساعت های هوشمند، این وسایل قادر هستند ضربان قلب شما را اندازه گیری کنند و ویک وضعیت کلی از سلامت جسمانیتان را به شما نشان دهند. ما در این مقاله سعی کردیم تا کاربرد فناوری ECG در ساعت های هوشمند را برای شما بازگو کنیم تا اطلاعات کافی درباره این قابلیت و همچنین نحوه استفاده از آن را به دست آورید. البته لازم به ذکر است که افراد بیمار برای ارزیابی ضربان قلب خود و مطلع شدن از سلامت جسمانیشان نمی توانند تنها به نتایج این اپلیکیشن بسنده کنند؛ زیرا دقت آن به اندازه کافی بالا و قوی نیست. این فناوری برای همه افراد به خصوص ورزشکاران بسیار پرکاربرد و مفید است و به همین دلیل اکثر تولید کنندگان سعی می کنند تا از ECG در محصولات خود استفاده کنند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران راجع به مطلب “بهترین تبلتهای بازار بهترین تبلتهای گیمینگ بازاربهترین تبلتهای گیمینگ بازار تبلتهای گیمینگ بازار “ شما هم نظر خود را به اشتراک بگذارید.