اعتبارسنجی گارانتی
شما میتوانید براساس سریال از اصالت گارانتی خود با خبر شوید. می توانید از طریق وب سایت به اطلاعات مورد نیاز خود در خصوص اعتبار…
در مقایسه هارد m2 و ssd باید اشاره کرد که M2 به نسبت SSD چهار خط پهنای باند PCIe استفاده میکنند که به معنی سرعت بالاتر است، M2 به نسبت انواع SSDها فضای ذخیرهسازی بیشتر و سرعت بالاتری دارند، SSD تنها در دو اندازه ارائه شده اما M2 در انواع مختلفی قابل نصب است، امکان نصب انواع درایو M2 در ابعاد ۸۰، ۶۰ و ۴۰ میلیمتری را دارد و در نهایت میتوان گفت M2 به نسبت انواع SSDها از توان و قدرت بالاتری برخوردار است....
در مقایسه هارد m2 و ssd باید اشاره کنیم که همانطور که میدانید در مادربورد های جدید، SSD ها مدام در حال تغییر هستند و سازندگان تلاش میکنند که سخت افزارهای ذخیره سازی قابل مشاهده نباشند. امروزSSDها به درایو هایی کوچکتر با ظرفیت چندین برابر تبدیل شده اند که سرعت بالاتری هم نسبت به قبل دارند. تولیدکنندگان این درایوها را در اندازه ای تولید کردهاند تا با لپ تاپ های امروزی سازگار باشند پس بدون هیچ بازنگری خاصی میتوانید HHD یا SSD مورد نظر خود را انتخاب کرده و به کار ببرید. همانطور که میدانید هاردهای ssd و به خصوص m2 ها برای افزایش سرعت در سرور و کامپیوتر و لپ تاپ به کار میروند. در این مقاله برای بررسی و مقایسه هارد m2 و ssd ، ابتدا هارد m2 را به طور کامل بررسی میکنیم و در نهایت نکات خرید بهترین m2 های ۲۰۲۱ را در اختیار شما کاربران عزیز بازگانی مهر قرار میدهیم. با ما همراه باشید….
SSD یک منبع ذخیرهی اطلاعات است که از طریق حافظهی فلش، داده ها و اطلاعت را ذخیره میکند. این قطعه به شکلی طراحی شده است که به شکل مداوم دادهها را درخود ذخیره کند. این حافظه ها از آنجایی که دارای سر خواندن و نوشتن و یا دیسک ذخیرهی اطلاعات نیستند، دستگاه حالت جامد هم مینامند. سال ۱۹۷۰ حافظههای جانبی وارد بازار شدند و در ۱۹۸۰ از رده خارج شدند و به دنبال آنها فلش مموریهای امروزی به بازار عرضه شدند که نیازی به نیروی برق برای ذخیره اطلاعات ندارند. SSD ها اولین بار در سال 2007 با ظرفیت 1 گیگابایت وارد بازار شدند و با پیشرفت تکنولوژی، ظرفیت آن ها نیز افزایش پیدا کرد.
در کوچک کردن سایزهاردها اولین قدم ساخت فرم فاکتور جدیدی به اسم مینی SATA یا mSATA بود. جلد و کاور SSD حذف شد و mSATA که بورد مستطیل شکلی در ابعاد ۱×۲ اینچ بود جای آن را گرفت. این درایوها در اسلاتهای خاصی در بورد لپ تاپ و مادربورد کامپیوتر به کار میرفتند. ، این اسلات همانطور که از نام آن مشخص است روی باس Serial ATA قرار داده میشود و برق مورد نیاز خود را از اسلات دریافت میکند.
در واقع mSATA فرم کوچکتر از SSD های استاندارد دارد و برای استفاده در لپ تاپ، تبلت و نوت بوک طراحی شده است. البته کاربردهای دیگری دارد، از جمله اینکه در محصولات تجاری مانند تابلوهای دیجیتالی، دستگاههای Point of Sale و صندوق فروشگاهها، کیوسکهای فروش مانند شارژ بلیط مترو و وندینگ ماشین، و پرینترهای چندکاره استفاده میشوند.از جمله مزایای mSATA SSD میتوان به ابعاد کوچک، کم مصرف بودن از لحاظ برقی، بی صدا بودن، خاموش شدن سریع اشاره کرد.
mSATA مبتنی بر SATA است، بنابراین تمام مزایا و محدودیتهای آن را دارد. محدودیت سرعت بالا در جدیدترین نسخه Serial ATA یعنی SATA 3.0.از جمله این موارد مشابه است.همچنین کانکتورهای به کار رفته در درایوهای mSATAرا به عنوان Mini- PCI میشناسند که در نصب اجزای جانبی کوچک آنبورد به عنوان مثال کارتهای کوچک وایفای، کاربرد دارد.
همچنان تقاضا برای برای افزایش ظرفیت درایوهای mSATA وجود دارد و در بازار عرضه میشوند. اما به نسبت قبل حضور این درایوها بسیار کم شده و در حال حاظر تنها در برخی سیستمهای دسکتاپی مشاهده میشوند. mSATA ها در زمان اوجشان، جایگزینهای خوبی به شمار میرفتند و آنها را با نام NGFF یا Next-Generation Form Factor میشناختند. امروز این نوع درایوها را با نام نهایی M.2 در بازار داریم. درایوهایی که کوچکتر بوده، ظرفیت بیشتری دارند و این که لزوما به SATA وابسته نیستند. در ادامه این مطلب مقایسه هارد ssd و m2 را به طور مفصل تر شرح میدهیم. پیشنهاد میکنیم تا انتها با ما همراه باشید …
درایوهای M2 در اندازه های کوچک به بازار عرضه میشوند و نکته کلیدی در مورد m2 این است یک فرم فاکتور محسوب میشود و میتواند انواع متفاوتی داشته باشد. M2 در واقع یک اسلات جدید برای کارتهای M.2 است. اسلاتی که ممکن است از باس سریع پیسیآیاکسپرس 4 مسیره یا از باس کند و قدیمی USB 2.0 بهره ببرد. M.2ها دارای شیارهای مختلف A، B، E و M هستند که هر یک کاربرد متفاوتی دارد. ابعاد کارتها هم با 4 یا 5 عدد مشخص میشود. عرض اسلات اکثرا 22 میلیمتر است و عرض کانکتور هم ممکن است از 16 تا 30 میلیمتر متغیر باشد. در حال حاظر M.2 ها تنوع زیادی ندارند اما به خاطر اندازهی کوچک و تنوع در باس ارتباطی، برای ساخت لپتاپها و کامپیوترهای بدون کیس در آینده مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
همانطور که گفتیم سایز استاندارد m2 برای استفاده در دسکتاپ و لپ تاپ، ۲۲ میلیمتر است و در نتیجه، اسلاتهای قابل استفاده نیز با همین عرض به بازار آمدند. 60 میلیمتری یا M2-2260 و ۸۰ میلیمتری یا M2-2280 ابعادی است که اغلب مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع هرچه درایو بلندتر باشد، NAND های بیشتری میتواند روی آن قرار بگیرند اما باید بدانید که صرفا طول، بیانگر ظرفیت نیست.
طول درایو مخصوصا در لپ تاپ ها اهمیت دارد و این موضوع به این دلیل است که بیشتر مادربوردهای دسکتاپ که از m2 پشتیبانی میکنند، برای نصب انواع درایو m2 جای پیچهایی ۸۰ میلیمتر، ۶۰ میلیمتر و ۴۲ میلیمتر دارند بنابراین طول درایو اینجا مسالهی مهمی نیست. اما در لپ تاپی با اسلات M2 ممکن است فضای محدودی برای درایوهای M2 با اندازه خاص وجود داشته باشد. بنابراین برای نصب ssd m2 روی لپ تاپ قبل از خرید بهتر است فضای آن را بررسی کنید. بیشتر درایوهای M2 در حال حاظر حداکثر ۲ ترابایت ظرفیت دارند و ظرفیتهای معمول عبارتند از ۱۲۸ گیگابایت، ۲۵۶ گیگابایت، ۵۱۲ گیگابایت، ۱ و ۲ ترابایت.
M2 در سال ۲۰۱۳ دو سال پس از mSATA وارد بازار شد mSATA SSD و M2 SSD برای دستگاههای کوچک مانند تبلت و لپ تاپ طراحی شدهاند و کارایی هر دو آن ها بسیار بالاست. SSDاز جمله تفاوت های این دو میتوان به این نکته اشاره کرد کهSSD فقط از اینترفیس SATA استفاده میکند اما M2 SSD یا از SATA یا PCIe پشتیبانی میکند. M.2 هم از SATAe پشتیبانی میکند که در SATA 3.2 تعریف شده و کانکتورهای SATA و PCIe را فعال میکند. پهنای باند SATA SSD و mSATA SSD ۶Gbps است اما M2 SSD این توانایی را دارد که به عددی بیشتر از این برسد. در ادامه مقاله سعی کردیم برای مقایسه هارد m2 و ssd تفاوت های این دو هارد را به صورت موردی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم:
اکثر کاربران حتی از وجود چنین درایوی در دنیای تکنولوژی بی اطلاع هستند! در ادامه مقاله به یک سری نکات اشاره کردیم که برای خرید این نوع درایو راهنمای شما خواهند بود.
این نکته در لپ تاپ ها اهمیت بیشتری دارد. باید اندازه فیزیکی درایو را به خوبی بررسی کنید، بخصوص طول آن باید به دقت اندازه گیری شود تا فضای کافی برای افزودن آن وجود داشته باشد. عرض قطعه، اغلب ۲۲ میلیمتر است اما طول، متفاوت است و در اندازه های ۴۲ ، ۶۰ ، ۸۰ و ۱۲۰ میلیمتر وجود دارد.
هنگام ارتقای لپ تاپ و افزودن درایو حافظه معمولا درایو M.2 را با درایو M.2 دیگری عوض میشود. شما باید مشخصات درایو خارج شده از سیستم را بررسی کنید و ببینید باس آن SATA است یا PCIe تا بتوانید با خیال راحت درایو جایگزین را انتخاب کرده و روی سیستم نصب کنید. این موضوع در ارتباط با دسکتاپ، متفاوت و کمی پیچیدهتر است. به این صورت که بعضی اسلاتهای M.2 در مادربورد هم SATA و هم PCIe را پشتیبانی کرده و بعضی فقط از SATA و برخی هم فقط از PCIe M.2 پشتیبانی میکنند. در صورتی ه همه مادربورد ها از PCIe x4 یا NVMe پشتیبانی نکنند باید بررسی کرد که بهترین حالت برای بورد چیست تا بتوان درایو مناسب را انتخاب کرد.
در صورتی که برای اولین بار M.2 را روی بورد سیستم خود نصب میکنید، باید بررسی کنید که نوع باس در M.2 SSD مورد نظر Bootable است یا خیر.
یکی دیگر از شاخص های مهم هزینه به ازای هر گیگ میباشد که با استفاده از آن این امکان را دارید که قیمت M.2 های مشابه از سازندگان مختلف را با هم مقایسه کنید. معمولا مدلهای گذرگاه PCI Express قیمت بیشتری دارند. به صورت کلی برای برآورد هزینه هر گیگابایت، هزینه کلی که به دلار است را بر ظرفیت درایو به گیگابایت تقسیم کنید.
جمع بندی
در مقایسه هارد m2 و ssd دیدیم که هارد M2 به نسبت SSD چهار خط پهنای باند PCIe استفاده میکنند، M2 به نسبت انواع SSDها فضای ذخیرهسازی بیشتر و سرعت بالاتری دارند، SSD تنها در دو اندازه ارائه شده اما M2 در انواع مختلفی قابل نصب است، استفاده از هارد M2 در دستگاههای Enterprises و Client بیشتر رایج است و پشتیبانی از اسلات M2 در اکثر مادربردهای دسکتاپ بیشتر انجام میشود. ضمن آنکه، امکان نصب انواع درایو M2 در ابعاد ۸۰، ۶۰ و ۴۰ میلیمتری را نیز دارند. و در نهایت میتوان گفت M2 به نسبت انواع SSDها از توان و قدرت بالاتری برخوردار است. در صورت وجود هر گونه سوا یا ابهامی در این زمینه و یا در صورت نیاز به مشاوره بیشتر برای خرید هارد میتوانید با همکاران ما در بخش نمایندگی لپ تاپ بازرگانی مهر تماس حاصل کرده و مشاوره رایگان دریافت کنید. شما از کدام نوع هارد برای سیستم خود استفاده میکنید؟ خوش حال میشویم نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه کاربران