اعتبارسنجی گارانتی
شما میتوانید براساس سریال از اصالت گارانتی خود با خبر شوید. می توانید از طریق وب سایت به اطلاعات مورد نیاز خود در خصوص اعتبار…
تفاوت انواع CPU ها در چیست؟ چه نوع CPU ای بخریم؟ در این مقاله قصد داریم به صورت تخصصی تفاوت Core i3 با Core i5 و Core i7 شرکت اینتل بپردازیم. ابتدا باید اشاره کنیم که پسوندهای عددی این پردازنده ها تعداد هسته های موجود درون آنها را نشان نمیدهد بلکه این اعداد بسته به نوع عملکرد، سرعت و قدرت به آن ها اختصاص داده شده است . ...
تفاوت Core i3 با Core i5 و Core i7 یکی از سوالاتی است که هنگام انتخاب لپ تاپ و کامپیوتر ذهن خریداران را درگیر میکند. این که این سه پردازنده چه تفاوتی با هم دارند، کدام یک برای انجام کارهای گرافیکی مناسب تر است؟ کدام یک برای اجرای نرم افزارهای مهندسی مناسب تر است؟ یا اینکه کدام یک برای برنامه نویسی و طراحی سایت بیشتر جوابگو است؟ اینتل در سال ۲۰۰۸ برای اولین بار پردازندههای سری Core i را معرفی و پس از آن پردازندههای خود را در سریهای Core i3, Core i5 و Core i7به بازار عرضه کرد. در ارتباط با این نامگذاری و قدرت هر یک از این پردازنده ها باورهای غلطی وجود دارد، در مقاله حاضر قصد داریم با معرفی کامل و توضیح قابلیت های هر کدام ، این مسئله را برای شما همراهان عزیز بازرگانی مهر تشریح کنیم. با ما همراه باشید.
پس از گذشت شش نسل از پردازندههای Core i، عده ای هنوز بر این باور هستند که عدد مقابل Core i تعداد هسته های پردازنده را نشان میدهد. در واقع اینطور تصور میشود که Core i3 دارای سه هسته و Core i5 و Core i7 پنج هسته و هفت هسته دارند. حتی بعضی افراد که خود را متخصص و حرفه ای در این زمینه میدانند، عدد مقابل Core i منهای یک را تعداد هستههای هر سری معرفی میکنند. به این صورت که Core i3 دو ، 5، چهار و 7 شش هسته دارد! در حالی که این باور کاملا اشتباه است.
در حقیقت، با وجود این که اینتل پردازندههای قدرتمند و با کیفیتی ارائه میدهد، نامگذاری ها را به شکلی انجام داده است که باعث گمراهی کاربران میشود. البته به نظر میآید که اینتل مایل است چنین باور غلطی در ارتباط با پردازندههایش برای کاربران وجود داشته باشد. در این مقاله قانون نامگذاری پردازندههای اینتل را بررسی کردیم، اما پیش از تشریح این موضوع نگاه کلی به پردازندههای مختلف و نسل این پردازنده ها خواهیم داشت.
همانطور که گفتیم اولینبار در سال ۲۰۰۸ شرکت اینل معماری Nehalem را معرفی کرد و پردازندههای خود را مجددا نامگذاری کرد تا از الگوی Core i استفاده کند. در واقع این کمپانی هرچند وقت یک بار معماری پردازندههای خود را تغییر داده و برای معماری جدید خود نام جدیدی انتخاب میکند.
اینتل از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ در تلاش بوده است که لیتوگرافی را در پردازنده ها بهبود بخشد. مصرف انرژی را کاهش دهد و قدرت پردازش را افزایش دهد. به عنوان مثال اصلی ترین تفاوت پردزانده هسول با آیوی بریج این است که پردازندهی قویتر و مصرف انرژی کمتر در هسول به کار رفته در حالی که سرعت پردازندهی تفاوت چندانی با نسل های قبلی ندارد.
اما در تفاوت Core i3 با Core i5 و Core i7 باید بدانید که همیشه عدد بالاتر معنی بازده بالاتر را نمیدهد! پردازندههای دارا به فرکانس کلاک پایینتر گاهی به دلیل داشتن معماری بهتر، قدرت و بازده بالاتری نیز دارند. این معماریها از سال ۲۰۰۸ به این صورت معرفی شده اند:
لیتوگرافی در حقیقت فاصله اجزای اصلی هر واحد پردازش میباشد. فاصلهی بین مقاومتها و ترانزیستورها براساس لیتوگرافی تعیین و مشخص میشود. لیتوگرافی کوچکتر، نشانه تعداد بیشتر ترانزیستور در تراشه است که در نهایت سرعت انتقال اطلاعات را بیشتر و گرما را گاهش میدهد.
Core i7 سریعتر از Core i5 است و Core i5 نیز سریعتر از Core i3. همانطور که گفتیم اعداد مقابل آن ها ارتباطی با تعداد هستهها ندارد، اما چیزی که مسلم است قدرت پردازشی این پردازنده هاست که عدد بالاتر به معنی قدرت بیشتر در آن ها است. در واقع قدرت پردازش در این پردازنده ها به معیارهایی از جمله تعداد هستهها، سرعت کلاک ، سایز حافظهی کش و فناوریهایی مثل Turbo Boost و Hyper-Threading بستگی دارد.
تعداد هسته های بیشتر به این معنی است که تسکهای بیشتری همزمان پردازش میشوند. کمترین تعداد هسته در پردازندههای Core i3 به کار برده شده. ۲ هسته برای این پردازنده ها در نظر گرفته شده اما پشتیبانی از فناوری Hyper-Threading باعث شده است بتوانند همزمان چهار دستور را مدیریت کنند.
با شبیهسازی فناوری Hyper-Threading در پردازنده های اینتل، امکان اجرای دو دستور را در یک هسته میسر میشود. سیستمعامل دو هستهی مجازی را در این فناوری به ازاء هر هسته آدرس دهی میکند و اجرای همزمان دو دستور در هر هسته را امکان پذیر میکند. پشتیبانی از Hyper-Threading در تمام پردازندهها مدیریت و ارائه میشود و به این صورت حتی پردازندههای Core i3 وجود ۲ هسته نیز میتوانند ۴ تسک همزمان را اجرا کنند.
نوعی از حافظه را که انتقال داده در آن سرعت بالایی دارد کش میگویند. کش بههمراه CPU و GPU در دسترس پردازنده قرار میگیرد و پردازنده برای ذخیرهسازی داده هایی که در حال پردازش هستند از آن استفاده میکند و اطلاعاتی که دائما به آنها نیاز دارد را به جای حافظهی رم در کش ذخیره میکند تا سرعت انتقال بالاتر رود. در ارتباط با حافظهی رم و دیسک سخت نیز، بهجای اینکه اطلاعات مرتبا از روی دیسک سخت یا SSD خوانده شوند که سرعت چندان بالایی ندارد، به حافظهی رم منتقل میشوند تا دسترسی در مراجعات بعدی به آنها با سرعت بیشتری صورت بگیرد. توجه داشته باشید که حافظهی کش در مقایسه با حافظهی رم ظرفیت پایینتری دارد، اما موضوع این است که دسترسی اطلاعات در کش خیلی سریعتر از رم میباشد. در تفاوت Core i3 با Core i5 و Core i7 میتوان تفاوت در مدیریت میزان کش های بالاتر را به ترتیب در 7 و 5 به نسبت 3 دانست.
اینتل علاوه بر نامگذاری مبهم i3, i5 و i7 ، پردازندههای متفاوتی را برای اولترابوک، نوتبوک و کامپیوتر به کار برده است که در سریهای Core i7, Core i5 و Core i3 قرار میگیرند. پردازندهی Core i7 که در کامپیوتر به کار میرود بسیار قوی تر از نسخهی لپتاپ است و پردازندهی لپتاپ قویتر از Core i7 اولترابوک است.
برای بیان بهتر تفاوت Core i3 با Core i5 و Core i7 به تصویر بالا توجه کنید! بخش با i7, i5, i3 یا M شروع شده که سری پردازنده را نمایش میدهد. عدد اول نیز نسل پردازنده را مشخص میکند. عدد ۶ نشاندهندهی نسل ششم و سه رقم بعد SKU را نشان میدهند. در انتهای این رشته تفاوت بین پردازندههای موبایل و دسکتاپ مشخص میشود. توضیح مربوط به حروف آخر در جدول زیر آورده شده است:
در واقع تا نسل چهار حرف M یا U در انتهای نام پردازندهی نشان دهنده این بود که پردازنده مخصوص لپتاپ یا اولترابوک است. اما اینتل بعد از نسل پنجم تصمیم گرفت حرف M را جایگزین H کند. در واقع انتهای نامِ پردازندهها در لپتاپهای معمولی ، حرف H و در لپتاپهای گیمینگ پردازندههای حرف HK یا HQ به کار میرود. همچنین لپتاپهای باریک یا اولترابوکها نیز دارای پردازندههای U هستند.
پردازندههای سری U کممصرفترین و سری HK و HQ پرمصرفترین در بین پردازندهها محسوب میشوند. باید بدانید که هرچه پردازندهها قویتر باشد مصرف انرژی آن نیز بیشتر است که در نهایت به کاهش عمر باتری منجر میشود. بنابراین در صورتی که اولویت شما در طول عمر باتری، وزن کم و قابلیت حمل آسان در خرید لپ تاپ است، لپتاپ های دارای پردازندهی سری U برای شما مناسب هستند. اما اگر استفاده ی شما برای اجرای بازیها و نرمافزارهای سنگین است، لپتاپ با پردازندهی سری HQ یا HK انتخاب بهتری هستند که طول عمر باتری در آن ها کمتر بوده، وزن بیشتر و ضخامت بالاتری دارند.
باید بگوییم چنین چیزی امکان ندارد! اما با جستجوی نام مدل پردازندهی مورد نظر به سادگی میتوانید به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید. اولین سایتی که نمایش داده میشود ark.intel.com است که جزئیات کامل را در ارتباط با پردازنده و تعداد هستهها، پشتیبانی از فناوریهای Hyuper Threading و Turbo Boost، ظرفیت آن و میزان حافظهی کش و در اختیار شما قرار میدهد..
پردازندههای Core i7 بین ۲ تا ۸ هسته میتواند داشته باشد، همچنین فرکانس کاری در سری U سطح کمتر و در سری دسکتاپ سطح بالاتری دارند. در واقع Core i7 بازده شبیه به پردازندهی Core i7 کامپیوتر رومیزی نیست، اما سعی کنید سیستمی بخرید که پردازنده ی آن از جدیدترین نسل باشد.
در این مقاله سعی کردیم تفاوت Core i3 با Core i5 و Core i7 را برای شما عزیزان تشریح کنیم، امیدواریم توانسته باشیم پاسخ سوالات شما را داده باشیم. در صورتی که همچنان ابهام یا سوالی در این زمینه برای شما وجو دارد میتوانید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید، کارشناسان ما در نمایندگی های بازرگانی مهر در کمتر از 24 ساعت پاسخگوی شما عزیزان هستند.
دیدگاه کاربران