کامل‌ترین راهنمای خرید گلس گوشی موبایل + مزایا و معایب انواع گلس

خرید گوشی موبایل این روزها هزینه زیادی در بر دارد و از طرفی گوشی‌ها به یک دستگاه ضروری برای ما تبدیل شده‌اند. بنابراین باید هنگام استفاده از آن‌ها مراقب باشیم تا آسیب نبینند و بتوانند چندین سال برای ما کار کنند. خراشیدگی روی نمایشگر علاوه بر اینکه می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده باشد، به مرور روی کارایی و سرعت پاسخگویی آن تاثیر می‌گذارد. از طرفی یک ضربه کافی است تا نمایشگر گوشی آسیب ببیند و شما را مجبور کند تا برای تعمیر آن هزینه زیادی بپردازید بنابراین استفاده از گلس گوشی یک راه ارزان و امن برای محافظت از نمایشگر موبایل است. محصولات متنوعی در بازار وجود دارد که در این مطلب قصد دارم به‌طور کامل راهنمای خرید گلس گوشی را ارائه دهیم و مزایا و معایب انواع گلس را مرور کنیم. برای آشنایی بیشتر با گلس‌ها و نکات مهم انتخاب آن‌ها با ما همراه باشید. 

آیا گوشی‌ها واقعا به گلس محافظ صفحه نمایش نیاز دارند؟

شیشه گوشی‌های هوشمند در سال‌های اخیر در برابر خش بسیار مقاوم‌تر شده‌اند. باید بگوییم که طیف وسیعی از گوشی‌ها از مدل‌های اقتصادی تا میان‌رده و پرچمدار از محافظ‌هایی مانند کورنینگ گوریلا گلس بهره می‌برند که در برابر خراشیدگی بسیار مقاوم هستند. درست است که گوشی‌ها به نمایشگرهای مقاوم در برابر خش مجهز شده‌اند، اما هنوز هم می‌توانند آسیب ببینند.

نمایشگرهای گوشی‌ها ممکن است به مرور زمان با وسایلی مانند کلید و چیزهای دیگری که در جیب و کیف شما وجود دارند، خراشیده شوند. از طرفی ممکن است گوشی به طور ناگهانی از دست شما بیفتد و ضربه ببیند. بنابراین بهتر است همیشه روی نمایشگر گوشی خود را با گلس محافظ بپوشانید. گلس های گوشی بی‌نقص نیستند، اما تا حد زیادی می‌توانند نمایشگر گوشی را از خراش و ضربه محافظت کنند. 

آشنایی با انواع گلس برای گوشی

آشنایی با انواع گلس برای گوشی - کامل‌ترین راهنمای خرید گلس گوشی موبایل

باید بدانید که گلس‌ها مدل‌های مختلفی دارند و از مواد متنوعی تشکیل شده‌اند که هر مدل از مزایا و معایب خاص خود بهره می‌برد. حالا که ضرورت و اهمیت استفاده از محافظ صفحه نمایش گوشی را دانستید، بهتر است قبل از خرید عمده گوشی انواع گلس گوشی را بشناسید تا بتوانید با توجه به اولویت‌های خود گلس مناسب را انتخاب کنید. 

گلس پلی اتیلن ترفتالات (PET)

پلی اتیلن ترفتالات که به اختصار PET خوانده می‌شود، نوعی پلاستیک است که در بطری‌های آب و ظروف پلاستیکی به کار می‌رود. محافظ صفحه نمایش PET کمترین میزان محافظت را در برابر خراش و ضربه دارد، از طرفی این گلس‌ها بسیار ارزان، نازک و سبک هستند و به همین دلیل روی عملکرد نمایشگر تاثیری ندارند و معمولا روی گوشی به چشم نمی‌آیند. گلس‌های پلاستیکی PET لمس نرم و صافی دارند و از طرفی کمی سفت طراحی شده‌اند. بنابراین برای نمایشگرهای منحنی کاربرد ندارند. 

گلس گوشی پلی اورتان ترموپلاستیک (TPU)

این محافظ‌ها در سال‌های پیش به کار می‌رفتند و امروزه کمتر از آن‌ها استفاده می‌شود. گلس‌های TPU پلاستیک‌های منعطفی هستند که نصب آن‌ها معمولا دردسر زیادی دارد و احتمال حباب‌گرفتن آن بسیار بالا است. این گلس‌ها روی گوشی آنچنان صاف و یکدست به نظر نمی‌رسند. به این حال این گلس‌ها امکان نصب لبه‌به‌لبه را فراهم می‌کنند و نسبت به PET قدرت ضربه‌گیری بیشتری دارند. گلس‌های TPU از قابلیت خودترمیمی محدودی برای خراش های کوچک بهره می‌برند و معمولا مقرون‌به‌صرفه هستند. 

گلس شیشه سکوریت

گلس شیشه سکوریت - کامل‌ترین راهنمای خرید گلس گوشی موبایل

گلس‌های شیشه سکورین یا Tempered Glass از نوع شیشه هستند و نسبت به مدل‌های قبلی ضخامت بیشتری دارند، بنابراین روی نمایشگر گوشی به چشم می‌آیند. گلس های سکوریت مزیت خودترمیمی TPU را ندارند، اما از طرفی در برابر خراشیدگی و ضربه‌خوردن مقاومت بیشتری دارند و سخت‌تر هستند. این گلس‌ها معمولا قیمت مناسبی دارند و با ویژگی‌هایی مانند ضد انعکاس نور و حفظ حریم خصوصی همراه هستند. 

گلس نانو مایع

محافظ نمایشگر نانو مایع یا Nano Liquid این روزها بسیار سروصدا کرده‌اند و ادعا می‌کنند با ریختن مایعی روی نمایشگر گوشی، باعث ایجاد لایه محافظ می‌شوند. این نوع گلس‌های مایع نانو می‌توانند سطح مناسبی از محافظت را در برابر خط و خش فراهم کنند، اما از طرفی بسیار نازک هستند و به همین دلیل احتمالا آنقدرها در برابر ضربه و خراش‌های عمیق مقاوم نباشند. نکته مهمی که باید دقت کنید این است که شما نمی‌توانید گلس‌های نانو را بردارید و آن را با گلس دیگری جایگزین کنید. از طرفی راه تشخیصی وجود ندارد که بتوانید آن را از نمایشگر گوشی خود جدا کنید. بنابراین این گزینه برای گوشی‌های جدید و گران توصیه نمی‌شود. 

نکات مهم انتخاب محافظ نمایشگر گوشی 

نکات مهم انتخاب محافظ نمایشگر گوشی 

تا به اینجا با انواع گلس گوشی و ویژگی‌های هرکدام آشنا شدید. نکات مهمی وجود دارد که هنگام خرید گلس گوشی موبایل باید آن‌ها را در نظر داشته باشید تا بتوانید مناسب‌ترین و بهترین گلس محافظ نمایشگر گوشی را انتخاب کنید. 

درجه سختی MOHS

سختی MOHS به میزان مقاومت در برابر خراش اشاره می‌کند. این درجه به شما می‌گوید که ماده مورد نظر چقدر سخت و مقاوم است و آیا محافظ نمایشگر گوشی شما قابل خراش‌دادن است یا خیر. برای مثال باید بدانید که سختی الماس ۱۰ و سختی شیشه ۵.۵ است، بنابراین الماس به‌راحتی می‌تواند شیشه را خراش دهد. پس باید به سراغ گلس گوشی بروید که سختی مناسبی داشته باشد و در برابر خراشیدگی مقاومت کند. در مقیاس MOHS ناخن انگشت دارای رتبه ۲.۵، شیشه رتبه ۵.۵ و کوارتز (جزء اصلی ماسه) رتبه ۷ را دارد. بنابراین یکی از بزرگ‌ترین دشمن‌های نمایشگرهای شیشه‌ای گوشی، شن و ماسه است. 

سختی 9H نیز معیاری است که نشان می‌دهد نمایشگر در برابر مداد 9H یا سخت‌ترین مداد، خراشیده نمی‌شود. البته این درجه سختی در برابر تیغه چاقو مقاومت زیادی ندارد، اما برای محافظت معمولی از نمایشگر گوشی مناسب خواهد بود. 

محافظ نمایشگر از نظر بعد

صفحه نمایش گوشی مدل‌های مختلفی دارد که مهم است در راهنمای خرید گلس گوشی به این ویژگی نیز دقت داشته باشید. در ادامه انواع ابعاد گلس‌ها را معرفی می‌کنیم.

  •  گلس گوشی مدل‌های دو بعدی (2D): این مدل‌ها صاف و مسطح هستند و یکی از رایج‌ترین انواع نمایشگر گوشی به شمار می‌روند.
  • گلس نمایشگر 2.5D: این مدل‌ها دارای انحنای جزئی در لبه‌ها هستند، اگرچه در قسمت میانی دقیقا شبیه به نمایشگرهای دو بعدی طراحی شده‌اند. 
  • گلس گوشی 3D: این مدل‌ها در دو طرف خود کاملا خمیده هستند، اما در بخش پایین و بالا به‌صورت صاف طراحی شده‌اند. این نمایشگرها برای برخی از گوشی‌های سامسونگ با نمایشگرهای خمیده مناسب هستند.
  • گلس محافظ 5D: این مدل از گلس‌ها در همه طرف خمیده طراحی شده است. این گلس‌ها تمام لبه‌ها را به‌طور کامل پوشش می‌دهند و تجربه لمسی بهتری به ارمغان می‌آورند. این گلس‌ها حساسیت بالاتری دارند و معمولا گران‌تر هستند. 

پوشش اولئوفوبیک

پوشش اولئوفوبیک

یکی دیگر از مواردی که هنگام خرید گلس گوشی باید به آن توجه کنید، برخورداری از پوشش اولئوفوبیک یا چربی‌گریز است. گلس‌های پلاستیکی برخلاف مدل‌های شیشه‌ای بیشتر مستعد چربی‌گرفتن و حفظ اثر انگشت هستند. گلس‌هایی که دارای ویژگی‌ اولئوفوبیک هستند، روغن و چربی را به خود جذب نمی‌کنند و اثر انگشت شما کمتر روی آن‌ها باقی می‌ماند. بنابراین تنها با یک پارچه نرم می‌توانید آن را تمیز کنید. محافظ نمایشگر از جنس شیشه در برابر اثر انگشت مقاومت بهتری دارد، اما گلس‌های ارزان‌تر پلاستیکی بیشتر اثر انگشت را نگه می‌دارند. به طور کلی میزان اولئوفوبیک بودن گلس به نوع مواد سازنده و میزان چسبندگی آن بستگی دارد. 

حساسیت به لمس گلس‌ها

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات در راهنمای خرید گلس گوشی موبایل توجه به حساسیت لمسی آن است. به‌هرحال گلس‌ها بین انگشتان شما و نمایشگر گوشی فاصله‌ای ایجاد می‌کنند که این فاصله می‌تواند روی تجربه شما هنگام کار کردن با گوشی تاثیرگذار باشد. هرچه گلس محافظ صفحه نمایش ضخیم‌تر باشد، ممکن است سرعت پاسخ‌گویی و لمس نمایشگر را کاهش دهد. بنابراین برای گوشی خود به دنبال گلس‌هایی باشید که حساسیت لمسی مناسبی دارند و پاسخ‌گویی نمایشگر را کاهش نمی‌دهند. ضخامت مناسب گلس‌ها معمولا بین ۰.۲ تا ۰.۴ میلی‌متر است.

نکته دیگر این است که بهتر است گلس محافظ نمایشگری را انتخاب کنید که لمس نرم و لطیفی ارائه دهد و انگشتان شما به‌راحتی روی آن حرکت کند. محافظ نمایشگر با کیفیت پایین لمس نرمی ندارد و از مواد نسبتا خشن ساخته شده‌اند. برخی از گلس‌ها نیز به اندازه کافی صاف نیستند و هنگام کار کردن روی گوشی احساس چسبندگی به شما می‌دهند. 

حفظ حریم شخصی

حفظ حریم شخصی

یکی از ویژگی‌هایی که برخی از گلس‌های گوشی از آن برخوردار هستند، محافظت از حریم خصوصی است که در راهنمای خرید گلس گوشی به آن اشاره می‌کنیم. اگر شما با گوشی خود کار کنید و کسی در کنار شما باشد، نمی‌تواند به‌طور واضح نمایشگر گوشی شما را ببیند. این ویژگی برای مواقعی که در جمع چت می‌کنید یا در جایی خارج از خانه پرداخت آنلاین انجام می‌دهید بسیار مناسب است. 

اثر رنگین‌کمانی

برخی از گلس‌ها به دلیل کیفیت ساخت پایین در نور اثر رنگین‌کمانی دارند و ممکن است روی تجربه بصری شما تاثیرگذار باشد. معمولا گلس‌هایی که چربی را به خود جذب می‌کنند، این اثر را نیز تشدید می‌کنند. این ویژگی در گلس‌های پلاستیکی بیشتر مشاهده می‌شود، در حالی که گلس‌های شیشه‌ای سکوریت می‌توانند دید بهتر و شفاف‌تری ایجاد کنند. 

سخن پایانی

گوشی‌های موبایل یکی از مهم‌ترین لوازمی هستند که تقریبا همه‌جا و در هر شرایطی آن‌ها را با خود همراه داریم. به همین دلیل نمایشگر این دستگاه‌ها بسیار مستعد خراشیدگی و ضربه هستند. گلس گوشی می‌تواند تا حد زیادی از ایجاد خط و خش روی صفحه نمایش گوشی جلوگیری کند و کارایی نمایشگر گوشی را تا سال‌‌ها بالا نگه دارد. به همین دلیل انتخاب محافظ صفحه نمایش مناسب قدم مهمی برای حفاظت از گوشی است و در عمر طولانی گوشی و تجربه کاربری شما نقش مهمی دارد و باعث می‌شود کمتر به تعمیر و گارانتی گوشی برای تعویض نمایشگر نیاز پیدا کنید.

برای خرید گلس گوشی موبایل باید نکاتی را در نظر بگیرید تا بتوانید مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید. در این مطلب سعی کردیم با راهنمای خرید گلس گوشی، این نکات را مرور کنیم همچنین سعی کردیم مزایا و معایب انواع گلس را به‌طور مختصر بیان کنیم. شما کدام مدل از گلس‌ها را ترجیح می‌دهید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید. 

سوالات متداول

گلس پلاستیکی بهتر است یا شیشه‌ای؟

گلس‌های پلاستیکی قیمت پایین‌تری دارند، اما از طرفی نصب آن‌ها سخت‌تر است زیرا مستعد حباب هستند. محافظ‌های شیشه‌ای ضخامت بیشتر و دوام بالاتری دارند و می‌تواند تا حدی از ضربه نیز جلوگیری کنند. البته قیمت گلس شیشه ای بالاتر است و این مدل‌ها تجربه لمسی بهتری ارائه می‌دهند.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای دهندگان 3

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

نظرات کاربران

نظرات کاربران راجع به مطلب “بهترین تبلت‌های بازار بهترین تبلت‌های گیمینگ بازاربهترین تبلت‌های گیمینگ بازار تبلت‌های گیمینگ بازار “ شما هم نظر خود را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هنوز هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است, اولین نفر باشید!

این وبسایت متعلق به شرکت مهر سرمستان میباشد و کلیه حقوق مادی و معنوی ان محفوظ است