صفحه اصلی معرفی انواع کیفیت گلس گوشی موبایل

معرفی انواع کیفیت گلس گوشی موبایل

  • 30 مهر 1400
  • 0 دیدگاه
  • 96 بازدید

آیا شما هم جدیدا قصد دارید که گلس مناسبی را برای تلفن همراه خود پیدا کنید؟از آنجایی که صفحه نمایش یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های تلفن هوشمند یا لپ تاپ است؛ محافظت از آن در برابر خط و خش، شکستگی و سایر آسیب‌هایی که استفاده از دستگاه را تقریباً غیرممکن یا ناخوشایند می‌کند، بسیار مهم است. برخی از انواع گلس‌ها در عین اینکه تظاهر می‌کنند که در حال محافظت از صفحه‌ی گوشی موبایل شما هستند! باعث ایجاد آسیب و ضعیف شدن حساسیت سیستم لمسی (تاچ) گوشی شما می‌شوند. بنابراین انتخاب بهترین گلس‌گوشی برای محافظت از تلفن همراه از بین کیفیت های مختلف ضرورت ...

7 دقیقه مطالعه
5 رای ثبت شده است

آیا شما هم جدیدا قصد دارید که گلس مناسبی را برای تلفن همراه خود پیدا کنید؟
از آنجایی که صفحه نمایش یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های تلفن هوشمند یا لپ تاپ است؛ محافظت از آن در برابر خط و خش، شکستگی و سایر آسیب‌هایی که استفاده از دستگاه را تقریباً غیرممکن یا ناخوشایند می‌کند، بسیار مهم است. برخی از انواع گلس‌ها در عین اینکه تظاهر می‌کنند که در حال محافظت از صفحه‌ی گوشی موبایل شما هستند! باعث ایجاد آسیب و ضعیف شدن حساسیت سیستم لمسی (تاچ) گوشی شما می‌شوند. بنابراین انتخاب بهترین گلس‌گوشی برای محافظت از تلفن همراه از بین کیفیت های مختلف ضرورت دارد.
یک گلس مناسب می‌تواند با محافظت از صفحه نمایش، بدون ایجاد تغییر در ظاهر و کیفیت لمسی ان، تلفن همراه شما را در برابر ضربه و خط و خش محافظت کند. در این مقاله ما به معرفی انواع کیفیت گلس گوشی خواهیم پرداخت؛ اگر در حال حاضر انتخاب گلس مناسب جز دغدغه‌ی شما شده! با بازرگانی مهر تا انتهای مقاله همراه باشید.

چرا انتخاب تخصصی گلس گوشی اهمیت دارد ؟

برخی از گلس‌ های گوشی ضخامت و مقاومت بالایی دارند؛ مثل انواع 9H. به این معنی که ضمن دوام بیشتر، در برابر ضربه نیز محافظت بالایی نسبت به سایر انواع مدل‌های گلس‌ ارائه می‌دهند. همچنین قدرت جذب آنها برای چسبیدن به صفحه نمایش گوشی شما بسیار زیاد است(دیرتر از صفحه گوشی شما جدا می‌شوند). بنابراین بدون نگرانی نسبت به آثار خط و خش، گرد و غبار، اثر انگشت یا حباب‌های هوا در زیر آن، می‌توانید با تلفن همراه خود کار کنید.
*البته دقت کنید! در عین اینکه داشتن ضخامت برای محافظت از صفحه تلفن همراه لازم است، اگر گلس‌ ضخامت خیلی زیاد و غیراستانداری داشته باشند، باعث صدمه در قسمت تاچ گوشی شما می‌شود.
ویژگی و جنس بسیاری از گلس‌ های گوشی با در نظر گرفتن میزان مقاومت تلفن همراه طراحی شده، بدین معنی که برخی از انواع آنها به طور خاص با توجه میزان ضربه پذیری دستگاهی که قرار است روی آن قرار بگیرد، طراحی شده است. مزیت این نوع طراحی ان است که با در نظر گرفتن تمام جوانب لازم بهترین گلس برای تلفن همراه شما پیشنهاد می‌شود. جنس گلس گوشی بسیار اهمیت دارد، زیرا در صورتی که از میان انواع گلس‌ های گوشی، مدل نامناسبی را انتخاب کنید، عملا تلاش شما برای محافظت از صفحه نمایش گوشی‌تان بی نتیجه می‌ماند. در اینجا ما برخی از بهترین مدل‌های گلس یا محافظ صفحه نمایش را برای گوشی‌های مختلف جمع آوری کرده‌ایم. امیدواریم که ضمن آشنا شدن با انواع کیفیت گلس گوشی، مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید.

گلس گوشی Polyethylene Terephthalate (PET)

PET از جنس نوعی پلاستیک است که معمولاً روی وسایلی مانند بطری آب و ظروف غذا یافت می‌شود. گلس PET کمترین میزان محافظت را در برابر خط و خش ارائه می‌دهد، اما بسیار ارزان، سبک و نازک است. در نتیجه هنگامی که روی گوشی شما چسبانده می‌شود، کمتر وجود آن را احساس می‌کنید.
PET همچنین نسبت به جنس TPU با دوام‌تر و شفاف‌تر است. از انجایی که نسب به خم شدن PET جنس نسبتا سفتی دارد، نمی‌توانید آن را در گوشی‌هایی که صفحه نمایش کمی خمیده‌ای دارند(مانند مدل S8) به صورت لبه به لبه بچسبانید.

گلس گوشی Thermoplastic Polyreuthane (TPU)

اگر به مراحل چسباندن گلس‌ های قدیمی صفحه نمایش فکر می‌کنید و در قسمتی از فکر شما اثری از اسپری و دراوردن حباب وجود دارد؛ با احتمال بسیار بالایی شما خاطرات مربوط به جنس TPU را برای خودتان یاداوری می‌کنید. TPU یک پلاستیک منعطف است که برای نصب آن دردسرهای زیادی وجود دارد (شامل استفاده از همان محلول اسپری و بیرون کشیدن حباب‌های زیاد). این نوع گلس خیلی صاف نیست (به دلیل بافت تقریبا لاستیکی آن)، و یک لایه معروف به “پوست پرتقال” را به گوشی شما اضافه می‌کند.
با این حال نسبت به بسیاری از انواع کیفیت گلس گوشی، انعطاف پذیری بالایی دارد. بنابراین امکان قرار گرفتن لبه به لبه این گلس در اطراف گوشی‌های تلفن همراه وجود دارد. جنس TPU از ضربه گیری نسبتا مناسبی برخوردار است و دارای قدرت خود ترمیمی ((self-healing نسبت به خط و خش‌های کوچک است. مارک‌هایی مانند IQ Shield TPU با قیمت بسیار مناسبی ارائه می‌شوند، در حالی که نوع Zagg InvisibleShield کمی گران‌تر است.
از طرف دیگر مدل Zagg بسته به ویژگی‌های مختلف، جنس و سلیقه شما دارای چند مدل مختلف است. با این حال همه‌ی این مدل‌ها برای انواع تلفن همراه در دسترس نیستند. یعنی برای برخی از مدل‌های تلفن همراه، اصلاً گلس TPU ارائه نشده. هر دو مدل IQ Shield و Zagg دارای گارانتی تعویض هستند، هرچند که Zagg گارانتی معتبرتری دارد، بنابراین هزینه خرید آن بیشتر است. (برای اطلاع از شرایط خرید و گارانتی این گلس‌ها به سایت بازرگانی مهر یا نمایندگی‌های مجاز تلفن همراه مثل نمایندگی سامسونگ در ایران مراجعه بفرمایید).

گلس گوشی Tempered Glass

Tempered Glassها جز جدیدترین محافظ ‌های صفحه نمایش هستند. آنها توانایی خود ترمیمی قوی مثل TPU را ندارند، اما از نظر محافظت در برابر خط و خش سخت‌تر هستند و با قیمت مناسب‌تری ارائه می‌شوند.(در حال حاضر هر دو مدل amFilm و Maxboost که جز بهترین گلس‌ های شیشه‌ای هستند با قیمت مقرون به صرفه‌ای نسبت به انواع ضعیف‌تر در بازار وجود دارند).
میزان مقاومت یا سختی این نوع گلس، بین 7 تا 8 در مقیاس سختی Mohs”” اندازه گیری شده(میزان مقاومت گلس‌ های Zagg فقط بین 5 تا 6 Mohs بود). پس این نوع گلس نسبت به مدل‌های گفته شده در بالا، محافظت بسیار بیشتری در برابر ضربه برای گوشی شما دارد. این گلس‌ها همچنین در انواع متنوعی با ویژگی‌هایی مانند پرایوسی (حفظ حریم خصوصی) و بازتاب نور وجود دارند. با این حال از آنجا که محافظ‌های شیشه‌ای ضخیم هستند، روی صفحه نمایش شما نمود زیادی دارند.

گلس گوشی Nano Liquid

این روزها وقتی برای خرید گلس جدید به بازار موبایل مراجعه می‌کنید با انواع کیفیت گلس گوشی مواجه می‌شوید. یکی از جدیدترین و شاید عجیب‌ترین مدل‌ها گلس نانو مایع است. Nano Liquid جز یکی از جدیدترین گلس‌ های گوشی موبایل است که می‌توانید فقط با پخش کردن محلول نانو روی گوشی و سپس خشک شدن آن، از صفحه تلفن همراه خود محافظت کنید.
این گلس در واقع نوعی شیشه‌ی مایع است و از ترکیب سیلیکون دی‌اکسید (شیشه) و حلال‌های مخصوص شیشه تشکیل شده. این ترکیب به گونه‌ای است که وقتی روی یک سطح خشک مثل گوشی شما قرار می‌گیرد، مایع آن سریعا خشک شده و پوشش سختی را ایجاد می‌کند.
این محافظ‌ها دارای انواعی از ویژگی‌های مثبت و منفی هستند. برای مثال، لایه آن آنقدر نازک است که خراش‌های سخت به احتمال زیاد می‌توانند به راحتی به صفحه واقعی گوشی شما برسند و هدف محافظ از صفحه را با شکست مواجه کنند! علاوه بر این نمی‌توانید به راحتی آن را جدا کرده و با محافظ صفحه دیگری عوض کنید.
اکثر کارشناسان می‌گویند این محافظ فقط با گذشت زمان است که از بین می‌رود (هرچند که راهی برای قابل پیش بینی شدن تشخیص این مدت زمان وجود ندارد). این امر انتخاب آن را برای خرید دشوار می‌کند؛ زیرا نمی‌توانید هر موقع که بخواهید این گلس را خراشیده و جدا کنید. غیر از این، مشخص نیست که آیا زمان خراشیدن محافظ صفحه را خراش می‌دهید یا صفحه زیر آن را!
علی رغم اینکه این محافظ‌ها جنس نسبتا ایده آلی دارند و با گارانتی معتبری عرضه می‌شوند (مثل مدل Qmadix که دارای 250 دلار گارانتی SquareTrade است)، توصیه می‌کنیم که از خرید این مدل گلس صرف نظر کنید.

کدام نوع گلس برای صفحه نمایش بهتر است؟

به تبلیغات اغواکننده در مورد کیفیت گلس ‌ها زیاد توجه زیادی نکنید. اکثر آنها از مقیاس سختی ASTM استفاده می‌کنند، از نظر سنجش بهترین کیفیت برای ASTM ، کمی سخت‌ تر از مداد و نرم تر از شیشه است، بنابراین اطلاعات چندان مناسبی از نظر کیفیت به شما ارائه نمی‌دهد. گلس‌ هایی که با مقیاس سختی Mohs سنجیده می‌شوند، قابل اعتمادتر هستند. بنابراین اگر از میزان مقاومت یک مدل خاصی از گلس مطمئن نیستید، بررسی کنید که آیا مقیاس Mohs برای مشخص کردن درجه سختی آن وجود دارد یا خیر.
با توجه به بررسی‌های صورت گرفته بهترین نوع گلس از میان انواع کیفیت گلس گوشی، مدل TPU و شیشه‌ای است. این گلس‌ها ضمن اینکه قیمت مناسب و استحکام بالایی دارند، باعث کدر شدن ظاهر موبایل شما نمی‌شوند. همچنین نسبت به انواع دیگر گلس از میزان آسیب بیشتری جلوگیری می‌کنند. مورد مهم‌تر دیگر این است که ضخامت مناسبی دارند، بنابراین از رسیدن آسیب‌های احتمالی به قسمت تاچ گوشی شما جلوگیری می‌شود(زیرا در صورتی که ضخامت تاچ مناسب نباید، به مرور زمان چسب گلس رسانا شده و در نتیجه صفحه موبایل شما گلس را با انگشت‌تان اشتباه می‌گیرد و رفته رفته باعث اشتباه در محاسبات لمسی تاچ می‌شود).
اگر از نظر شکل ظاهری گلس روی صفحه گوشی موبایل خود فرد سخت‌گیری هستید، ممکن است نوع PET یا TPU را ترجیح دهید (زیرا هنگامی که روی تلفن شما انداخته می شود اصلا به چشم نمی‌آیند)، به ویژه اینکه گلس‌ هایی مثل TPU خاصیت خود ترمیمی دارند و به صورت لبه به لبه در گوشی‌هایی با صفحه نمایش خمیده، متصل می‌شوند. همچنین همانطور که اشاره شد، استفاده از مدل Nano Liquid توصیه نمی‌شود، مگر اینکه داشتن گارانتی Qmadix برای شما اولویت باشد.

جمع بندی

در این مقاله در خصوص انواع مختلفی از گلس‌ های گوشی مثل: TPU، Nano Liquid، Tempered Glassو PET از نظر کیفیت ساخت بحث شد. هر کدام از این محافظ‌های صفحه نمایش، ویژگی منحصر به فرد خود را دارند و با میزان سختی متفاوتی ارائه می شوند. بهترین نوع گلس، گلسی هست که ضخامت زیادی نداشته باشد. زیرا آن هایی که ضخامت زیادی دارند، باعث کند شدن عملکرد تاچ گوشی می‌شوند.
همچنین چنانچه سنسورهای گوشی زیر تاچ تعبیه شده باشد، مثل مدل A50، عملکرد سنسور آن مختل می‌شود. بنابراین بدترین انواع گلس‌ها انهایی هستند که ضخامت غیر استانداری داشته و باعث داغ شدن گوشی شما می‌شوند (اغلب این گلس ها حاشیه مشکی رنگی دارند). پس در نهایت نتیجه گیری می‌شود که در میان انواع کیفیت گلس گوشی موبایل، مدل TPU و مدل شیشه‌ای، بهترین عملکرد را برای محافظت از گوشی شما ارائه می‌دهند.

5 امتیاز شما در رابطه با این پست ؟

1 رای

دیدگاه کاربران

کاربر مهمان می توانید دیدگاه خود را وارد نمایید

نوبت اینترنتی