اعتبارسنجی گارانتی
شما میتوانید براساس سریال از اصالت گارانتی خود با خبر شوید. می توانید از طریق وب سایت به اطلاعات مورد نیاز خود در خصوص اعتبار…
نوت بوک ها، تبلت ها یا اولترابوک ها یا هر چیزی که شما آن ها را می نامید، از زمانی که برای مردم شناخته شده اند، مسیر طولانی را طی کرده اند. اولین کامپیوترها مین فریم های بزرگ بودند؛ اما تغییرات عمیق در فناوری در چند دهه اخیر به طور چشمگیری کل چشم انداز کاربران را به کامپیوترهای شخصی تغییر داده است. در واقع کامپیوترهای شخصی احتمالا بزرگترین ابزار شخصی شناخته شده برای بشر بودند.سپس، لپ تاپ ها وارد صحنه شدند و دنیای بازار را وارد سطح جدیدی کردند. چند دهه پیش، کلمه لپ تاپ یا نوت بوک معنایی نداشت ولی اکنون، لپ تاپ ها ابزارهایی با کارایی ...
نوت بوک ها، تبلت ها یا اولترابوک ها یا هر چیزی که شما آن ها را می نامید، از زمانی که برای مردم شناخته شده اند، مسیر طولانی را طی کرده اند. اولین کامپیوترها مین فریم های بزرگ بودند؛ اما تغییرات عمیق در فناوری در چند دهه اخیر به طور چشمگیری کل چشم انداز کاربران را به کامپیوترهای شخصی تغییر داده است. در واقع کامپیوترهای شخصی احتمالا بزرگترین ابزار شخصی شناخته شده برای بشر بودند.
سپس، لپ تاپ ها وارد صحنه شدند و دنیای بازار را وارد سطح جدیدی کردند. چند دهه پیش، کلمه لپ تاپ یا نوت بوک معنایی نداشت ولی اکنون، لپ تاپ ها ابزارهایی با کارایی بالا و پیشرفته هستند که می توانند تا حد زیادی به نیازهای شما پاسخ دهند. امروزه شرکت های فناوری هر سال هزاران محصول منحصر به فرد و خلاقانه تولید و آن ها را برای عموم عرضه می کنند. در نتیجه به لطف تحولات تکنولوژیکی، ما اکنون گزینه های زیادی در مورد رایانه های قابل حمل داریم، از این رو در ادامه این مقاله از مهر سرمستان به بررسی تفاوت تبلت و نوت بوک و الترابوک خواهیم پرداخت.
در حال حاضر رایانه های قابل حمل تقریبا جایگزین رایانه های رومیزی معمولی در زندگی روزمره ما شده اند. نیاز به رایانه های قابل حمل زمانی احساس می شد که مردم می خواستند به رایانه های خود در خارج از خانه دسترسی داشته باشند. در نهایت، انسان ها بیشتر به کار با رایانه «در حال حرکت» نیاز داشتند؛ البته کامپیوترهای قابل حمل زیادی در طول زمان معرفی شده اند که قادر به کار مستقل در مکان یا محیط اطراف هستند. این دستگاه ها معمولا با باتری های داخلی عرضه می شدند تا بدون توجه به حرکت فرد، کار کنند. این محصولات را می توان به طور کلی به چند دسته طبقه بندی کرد بنابراین در این مقاله تمرکز بر بررسی تفاوت تبلت و نوت بوک و الترابوک خواهد بود.
نوت بوک یک کامپیوتر قابل حمل است که قدرت پردازشی مشابه کامپیوتر رومیزی دارد. وزن آن حداکثر حدود 5 کیلوگرم است و دارای باتری هایی است که می توانند به مدت 4 تا 5 ساعت بدون منبع تغذیه خارجی کار کنند (با فرض اینکه باتری کاملا شارژ شده باشد). اندازه صفحه نمایش آن ها بیش از 15 اینچ است و از نمایشگرهایی با وضوح بالا پشتیبانی می کنند؛ البته با در نظر گرفتن فاکتور قابل حمل بودن، می توان ماوس را با پد لمسی برای آن ها جایگزین کرد؛ برخی از تاچ پدها همچنین از حرکات چند لمسی (برای زوم، چرخش، اسکرول و غیره) پشتیبانی می کنند.
نوت بوک ها اکثر ویژگی هایی را که یک دسکتاپ معمولی در لپ تاپ ها ارائه می دهد را امکان پذیر می کنند. معمولا دارای چندین پورت USB داخلی و شامل یک درایو CD (شامل DVD و قابلیت خواندن / نوشتن دیسک بلو ری) هستند. همچنین برخی از لپ تاپ ها شامل یک اسلات VGA برای اتصال یک نمایشگر خارجی یا حتی یک پروژکتور می شود.
لازم به ذکر است که امروزه نوت بوک ها قادر به پردازش گرافیک بالا و برای بازی مناسب هستند و یک تفاوت تبلت و نوت بوک و الترابوک در قدرت پردازش گرافیکی آن ها است. نوت بوک ها نیز اکنون به راحتی قابل شخصی سازی هستند؛ زیرا لوازم جانبی داخلی آن ها به راحتی در بازار موجود است. البته همان طور که می دانید نوت بوک ها همچنین ویژگی هایی مانند پشتیبانی از بلوتوث و وای فای را به کاربران ارائه می دهند. از آنجایی که تمام ویژگی های دسکتاپ در یک نوت بوک با ضریب فرم اضافی قابل حمل ارائه می شود، نوت بوک ها عموما در محدوده بالاتری نسبت به دسکتاپ ها قیمت دارند.
به تازگی سری جدید لپ تاپ های معروف اولترابوک به بازار عرضه شده است؛ این اصطلاح یعنی اولین بار توسط اینتل تعریف شد و بعدا سایر سازندگان نیز اقدام به تولید دستگاه های مشابه با همین نام کردند. Ultrabook یک دستگاه نازک، سبک و قابل حمل با قدرت پردازش یک نوت بوک است. آن ها طراحی شده اند تا مزایای نت بوک را با کیفیت بهتری ارائه دهند، بنابراین اولترابوک ها دارای درایوهای (SSD) برای عملیات سریعتر دیسک، ماندگاری بیشتر و عملکرد بهتر هستند که برای افرادی که سرعت بیشتر هنگام کار کردن را ترجیح می دهند مناسب تلقی می شوند.
نوع دیگری از کامپیوترهای قابل حمل تبلت ها هستند، تبلت های رایانه های شخصی در دو نوع به بازار عرضه می شوند: حالت تاشو مانند لپ تاپ های تاشو معمولی، و شکل دیگر مانند iPad، ePad و غیره. تبلت ها حالت تاشو معمولا دارای صفحه هایی هستند که می توان آن ها را به طور کامل حول یک محور مرکزی چرخاند که شامل صفحه کلید فیزیکی هستند و معمولا از سیستم عامل های دسکتاپ مانند ویندوز (به عنوان مثال سری تبلت های HP tx) پشتیبانی می کنند. بنابراین میتوان یک تفاوت تبلت و نوت بوک و الترابوک را در داشتن سیستم عامل دانست. تبلت های رایانه های شخصی غیر تاشو مانند iPad، ePad معمولا صفحه کلید فیزیکی ندارند و بیشتر به یک رابط کاملا لمسی (صفحه کلید مجازی) متکی هستند. این پدها معمولا روی سیستم عامل های موبایل (مانند iOS، Android) اجرا می شوند و شامل تجهیزات جانبی داخلی مانند GPS، G-Sensor و غیره می شوند.
علاوه بر ویژگی های موجود در نوت بوک های عمومی، Tablet ها دارای ویژگی اضافی پردازش ورودی های لمسی هستند و صفحه نمایش ها نسبت به لمس حساس است و کاربران می توانند با دستان خالی یا قلم با سیستم، تعامل داشته باشند. بسیاری از صفحه نمایش های لمسی مدرن نیز قادر به پردازش حرکات چند لمسی هستند. در نتیجه رایانه های لوحی یا همان تبلت ها نحوه تعامل کاربران با رایانه را بهبود می بخشد و خوشبختانه تبلت های رایانه های شخصی معمولا با پردازنده های قدرتمندی ارائه می شوند تا به کاربران اجازه دهند تجربه ای تعاملی و بدون دردسر داشته باشند.
جمع بندی
همه اولترابوک ها اساسا نوت بوک هستند، اما همه نوت بوک ها اولترابوک نیستند. این به این دلیل است که نوت بوک ها در طیف گسترده ای از اندازه های صفحه نمایش هستند، اما بیش از 15 اینچ نیستند و ضخامتی بیش از 1 اینچ ندارند، اما اولترابوک ها نوت بوک های بسیار باریکی هستند که عملکردی فوق العاده را در یک فرم کوچک ارائه می دهند، در مقابل تبلت ها دارای صفحه نمایش لمسی پر قدرتی هستند که در مقایسه با نوت بوک و الترابوک پیشرو است، اما با قیمت بالاتری به بازار عرضه می شوند.
بنابراین تفاوت تبلت و نوت بوک و الترا بوک در عملکرد آن ها خواهد بود که بسته به نیازهای شما می تواند متفاوت باشد و باتوجه به این موضوع بازرگانی مهر تلاش کرده است تا با اطلاع دادن نسبت به این موضوع به شما کمک کند تا دیدگاه بهتری نسبت به تفاوت تبلت و نوت بوک و الترابوک داشته باشید.
دیدگاه کاربران