مقایسه ویندوز 10 و ویندوز 11

1400/09/28
مقایسه

در دنیای امروز ویندوز یکی از محبوب ترین سیستم عامل هایی است که بر روی لپ تاپ ها و کامپیوترهای شخصی مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم عامل به دلیل رابط کاربری بسیار آسان و برنامه های سازگار فراوانی که دارد؛ توانسته به سطح بالایی از محبوبیت دست پیدا کند. همین گسترده بودن کاربرد این سیستم عامل در سرتاسر جهان باعث شده است که توسعه دهندگان این سیستم عامل، در بازه های زمانی مختلف، آن را به روز رسانی کرده و نسخه های جدیدی را ارائه دهند. در حال حاضر آخرین نسخه ارائه شده، نسخه 11 است. اما این نسخه جدید چه ویژگی هایی دارد و چه امکانات جدیدی در مقایسه با نسخه قبلی یعنی ویندوز 10 به آن اضافه شده است؟ در این مقاله از بازرگانی مهر می خواهیم مقایسه ویندوز 10 و 11 را به شما ارائه داده و شما را با ویژگی های اصلی این سیستم عامل جدید آشنا کنیم.

مقایسه ویندوز 10 و 11: تغییرات ظاهری یا عملکردی؟

برای اینکه windows 11 را بر روی لپ تاپ خود نصب کنید؛ تنها کافی است که به قسمت آپدیت لپ تاپ رفته و با یک به روز رسانی ساده، سیستم عامل لپ تاپ خود را ارتقا دهید. البته این به روز رسانی که به طور خود به خودی بر روی لپ تاپ ظاهر می شود؛ تنها در لپ تاپ های جدید کاربرد دارد. بنابراین اگر سیستم شما قدیمی است؛ باید به نمایندگی لپ تاپ مربوط به برند خود مراجعه کنید تا سیستم عامل شما را ارتقا دهد.

به هر حال اگر از هر یک از این دو روش برای استفاده از ویندوز 11 استفاده کنید؛ نخستین چیزی که به چشمتان می خورد، تغییرات ظاهری در آیکون ها و موقعیت موارد مختلف در تسک بار است. حتی ممکن است پس از مدتی استفاده از نسخه 11 سیستم عامل هم به این نتیجه برسید که چیزی جز تغییرات ظاهری در این نسخه عاید شما نشده است. اما آیا این احساس واقعی است؟

خیر! اصلی ترین تفاوت ویندوز 10 و 11، قابلیت پشتیبانی از برنامه های اندروید است که می توان به صورت برنامه های پنجره دار آن ها را بر روی دسکتاپ اجرا کرد. بنابراین تفاوت های موجود، چیزی بیش از تغییرات ظاهری هستند؛ در نتیجه می توان مقایسه میان ویندوز 10 و 11 را از جنبه های دیگری هم بررسی کرد.

تغییرات موجود در تسک بار

یکی از اصلی ترین تغییرات ویندوز 11 که در همان نگاه اول به چشم می خورد؛ تغییراتی است که در نوار وظیفه ایجاد شده است. در این سیستم عامل، موقعیت آیکون Start به میانه صفحه منتقل شده است. شما از طریق این منو می توانید به برنامه های اخیری که از آن ها استفاده کرده اید؛ دسترسی پیدا کنید. همچنین به نظر می رسد که سرعت سرچ داخلی در Windows 11 بهبود پیدا کرده است و راحت تر می توان به گزینه های موردنظر دسترسی پیدا کرد. به علاوه امکان سنجاق کردن برنامه ها به منوی استارت یا تسک بار هم وجود دارد. در کنار این ها اگر به نظرتان با منوی استارت قدیمی راحت تر هستید؛ می توانید همه تنظیمات را به حالت اول برگردانده و آیکون start را به گوشه پایین و سمت چپ صفحه منتقل کنید.

تغییرات موجود در منوی استارت

کاربران تبلت های ویندوزی که از نسخه 11 این سیستم عامل استفاده می کنند؛ یک قابلیت بسیار ویژه در اختیار دارند. آن ها می توانند با استفاده از دستیار صوتی یا دستورهای لمسی، به راحتی به قسمت های مختلف ویندوز دسترسی پیدا کنند. همچنین استفاده از قلم های نوری در این نسخه از ویندوز ساده تر شده است.

علاوه بر این در بخش Pinned می توانید برنامه های پرکاربرد خود را سنجاق کنید. همچنین در قسمت Recommended هم امکان اضافه کردن فایل ها و ابزارهای پرکاربرد وجود دارد. در این قسمت، فایل های اخیری که باز کرده اید؛ نمایش داده می شوند که می توانید با کلیک کردن بر روی آن ها، آدرس محل ذخیره را پیدا کرده و یا آن ها را از لیست موارد شخصی سازی شده پاک کنید. با توجه به این تغییرات، می توان گفت که نتیجه مقایسه ویندوز 10 و 11 در این قسمت به نفع نسخه جدید است؛ زیرا مدیریت برنامه ها از طریق start برای کاربر بسیار ساده تر شده است.

قابلیت پشتیبانی از دستورهای صوتی و لمسی

کاربران تبلت های ویندوزی که از نسخه 11 این سیستم عامل استفاده می کنند؛ یک قابلیت بسیار ویژه در اختیار دارند. آن ها می توانند با استفاده از دستیار صوتی یا دستورهای لمسی، به راحتی به قسمت های مختلف ویندوز دسترسی پیدا کنند. همچنین استفاده از قلم های نوری در این نسخه از ویندوز ساده تر شده است.
رابط کاربری در این سیستم عامل جدید به گونه ای طراحی شده است که بتواند از دستورهای لمسی، صوتی و استفاده از قلم هم پشتیبانی کند. به این ترتیب اگر نمایشگر لپ تاپ شما لمسی باشد؛ می توانید از این قابلیت ویندوز 11 برای تغییر اندازه پنجره های مختلف یا جا به جایی آن ها استفاده کنید. به علاوه امکان بهره مندی از صفحه کلید مجازی هم برای شما فراهم شده و می توانید به سادگی در متن های خود ایموجی اضافه کنید.
به طور کلی در مقام مقایسه ویندوز 10 و 11 می توان گفت که نسخه جدید این سیستم عامل، بازخوردهای بهینه ای نسبت به دستورات لمسی دارد و برای استفاده از دستیارهای صوتی در آن، نیازی به نصب برنامه های اضافی نیست. بنابراین می توانید به سادگی از قابلیت های تایپ صوتی در این سیستم عامل بهره مند شوید و با استفاده از قلم های استایلوس، با آن کار کنید.

طرح بندی های جدید برای چیدمان نوارهای چند وظیفه ای

یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد نسخه جدید Windows، قابلیت چینش برنامه ها بر روی صفحه، با طرح بندی دلخواه است. به این ترتیب می توانید پنجره هایی را که به طور همزمان به آن ها نیاز دارید؛ به صورت چهار ضلعی یا سه گانه در کنار هم بچینید. این چیدمان به خوبی با اندازه صفحه نمایش شما تنظیم می شود. اما اگر نیاز به نمایشگرهای بیشتری داشتید؛ می توانید به راحتی همه صفحه نمایش ها را کنترل کنید. زیرا حتی در صورت بستن لپ تاپ، باز هم تنظیمات در نمایشگرهای دیگر به هم نمی ریزد و نیازی به تنظیم مجدد پنجره ها نخواهید داشت.

در ویندوز 11 شما می توانید همه پنجره هایی را که به طور همزمان به آن ها نیاز دارید؛ با هم گروه بندی کنید. در نتیجه با استفاده از قابلیت snap groups خیلی راحت این پنجره ها به طور همزمان با هم باز می شوند. علاوه بر این موارد با استفاده از این سیستم عامل، می توانید دسکتاپ های مجازی ایجاد کرده و به راحتی در چند محیط کاری مختلف فعالیت های خود را پیگیری کنید.

قابلیت اجرای برنامه های اندروید

یکی از مهم ترین مواردی که باید در مقایسه ویندوز 10 و 11 مورد بررسی قرار بگیرد؛ قابلیت اجرای برنامه های اندروید در نسخه 11 این سیستم عامل است. با استفاده از این قابلیت شما می توانید این اپ ها را در پنجره های مجزا نمایش داده و با استفاده از اسنپ، ویژگی های آن ها را تغییر دهید. علاوه بر این موارد، می توانید اپلیکیشن های اندروید را به منوی استارت یا نوار وظیفه اضافه کنید و به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشید.

البته به دلیل اینکه هنوز مایکروسافت آزمایش های نهایی را بر روی این قابلیت انجام نداده است؛ ممکن است برخی از کاربران به آن دسترسی نداشته باشند. بنابراین شاید ناچار باشید برای اجرای برنامه های اندروید بر روی لپ تاپ خود، تا سال آینده صبر کنید. البته متخصصان نمایندگی لپ تاپ بازرگانان مهرسرمستان می توانند به شما کمک کنند تا این قابلیت سیستم خود را کشف کنید.

ارتقا قابلیت های تماس تصویری و بازی

در ویندوز 11 شما می توانید به طور مستقیم از پلتفرم تیمز برای برقراری تماس تصویری استفاده کنید. این پلتفرم اکنون به بخشی از منوی نوار وظیفه تبدیل شده و همه کاربران Windows می توانند به رایگان از آن استفاده کنند.
علاوه بر این ها، Windows 11 از دایرکت ایکس 12 هم پشتیبانی می کند؛ در نتیجه شما می توانید بازی ها را با نرخ فریم بیشتری در این سیستم عامل اجرا کنید. حتی با استفاده از قابلیت HDR خودکار بهبودیافته، می توانید به راحتی محتوای بازی را بدون نیاز به اعمال تنظیمات بر روی کارت گرافیک، میان نمایشگرهای مختلف جا به جا کنید. پس اگر از یک نمایندگی معتبر لپ تاپ، یک سیستم گیمینگ خریداری کردید که به سیستم عامل ویندوز 11 مجهز شده است؛ می توانید به راحتی از امکانات ارتقایافته آن، برای بازی های پیشرفته استفاده کنید.

کارایی ویندوز 11 تا چه اندازه بهبود داشته است؟

همان طور که در ابتدای مقاله مقایسه ویندوز 10 و 11 گفتیم؛ بیشتر کاربران معتقد هستند که مایکروسافت در سیستم عامل جدید خود، به جز تغییرات ظاهری کار دیگری انجام نداده است. اما این شیوه قضاوت، قدری بی انصافی است! زیرا مایکروسافت تلاش زیادی برای بهبود عملکرد کرده است که در همان ابتدای ورود به محیط سیستم عامل هم قابل مشاهده است. به این ترتیب که شما با استفاده از قابلیت Windows Hello با سرعت بیشتری وارد محیط سیستم عامل خواهید شد. علاوه بر این، سرعت بیدار شدن سیستم از حالت خواب و وب گردی هم ارتقا پیدا کرده است. در کنار این موارد، مصرف باتری در ویندوز 11 بهینه تر شده و حجم بسته های به روز رسانی آن هم تا 40 درصد کاهش پیدا کرده است. در نتیجه می توان گفت که به طور کلی، هدف مایکروسافت از ارائه نسخه جدید ویندوز، بهینه سازی طراحی آیکون ها و سرعت بوده است.

مزیت های ویندوز 11 در مقابل ویندوز 10

  • بهبود طراحی آیکون ها
  • بهینه سازی محیط تسک بار و منوی استارت
  • افزایش سرعت سرچ داخلی
  • کاهش حجم بسته های به روز رسانی
  • افزایش سرعت اجرای اولیه در ویندوز
  • بهبود سرعت سیستم در زمان وب گردی
  • بهینه سازی قابلیت چند وظیفه ای و مدیریت همزمان نمایشگرها
  • ارتقا قابلیت های گیمینگ
  • پشتیبانی از برنامه های اندروید
  • پشتیبانی از دستورات لمسی و دستیارهای صوتی
  • بهینه سازی مصرف باتری

جمع بندی

نتیجه مقایسه ویندوز 10 و 11 نشان می دهد که هدف مایکروسافت از ارائه نسخه جدید این سیستم عامل، بهبود سرعت اجرای برنامه ها و به روز رسانی آن ها بوده است. علاوه بر این، طراحی ویندوز 11 هم بهبود پیدا کرده است؛ در نتیجه شما به راحتی می توانید به قسمت های مختلف دسترسی پیدا کرده و یا چیدمان صفحه را تغییر دهید.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای دهندگان 2

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

نظرات کاربران

نظرات کاربران راجع به مطلب “بهترین تبلت‌های بازار بهترین تبلت‌های گیمینگ بازاربهترین تبلت‌های گیمینگ بازار تبلت‌های گیمینگ بازار “ شما هم نظر خود را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هنوز هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است, اولین نفر باشید!

این وبسایت متعلق به شرکت مهر سرمستان میباشد و کلیه حقوق مادی و معنوی ان محفوظ است